Zaterdagavond werd de wedstrijd Hoeve Vooruit en VV Manderveen afgewerkt. Manderveen kwam vroeg op voorsprong en hield deze lang vast, maar in de slotfase wist de thuisploeg de wedstrijd om te draaien. Het werd 2-1.
Een door blessures en schorsingen geplaagd Manderveen schoot sterk uit de startblokken. Nadat middenvelder Wout Wesselink van dichtbij hard over schoot was het even later Jorn Heidkamp die zijn achtste treffer van het seizoen maakte, op aangeven van Gijs Wesselink.
Het werd gaandeweg de wedstrijd duidelijk dat De Hoeve meer voetballende kwaliteit in de ploeg bezat, maar Manderveen kon leunen op de solide achterhoede en een goede werklust binnen het elftal. Zonder grote doelkansen weg te geven wist het dan ook met een minimale voorsprong te gaan rusten.
Na de thee was het spelbeeld gelijk aan de eerste helft: De Hoeve met het meeste balbezit, zoekend naar de treffer die de stand gelijk zou trekken. Na driekwart wedstrijd was het bijna raak voor de thuisploeg toen de spits bijna raak kopte. Even later kon men toch juichen op Sportpark ‘t Meuken. Niels Karnebeek kon in de scrimmage raak schieten.
Met kort voor tijd nog de gelijke stand op het scorebord leek de eindstand een terechte afspiegeling van de wedstrijd te worden. Namens Manderveen was Dylan Nijland nog degene die de 1-2 op zijn schoen had, maar hij schoot zacht voorlangs. Het was in de 89e minuut linkerflankspeler Mart Velthuis die voor De Hoeve wél de winnende treffer binnen schoot. Met amper nog tijd op de klok kon Manderveen in de slotminuten geen vuist meer maken.

De Hoeve mag zich de gelukkige winnaar noemen van deze krachtmeting. Het liet qua veldspel een hoger niveau zien dan Manderveen maar beet zich lang stuk op de taaiheid van de bezoekers. Met deze overwinning neemt het met 24 punten uit 11 wedstrijd plaats bovenaan de ranglijst. Manderveen blijft met 11 punten uit evenzoveel wedstrijden in de middenmoot hangen. Volgende week zondag krijgt Manderveen bezoek van VV Twenthe Goor.