Jolly Jumpers komt tekort tegen TopKip

Op zaterdag 9 februari klinkt om 18:30 het startsignaal in Sportcentrum de Vlaskoel. Ondanks al het carnaval feestgedruis is de tribune flink gevuld. De bal gaat omhoog; de wedstrijd is begonnen.
Al snel weten de dames van TopKip het netje te vinden, maar de Tubbergse dames sluiten aan. Door een aantal turnovers en missers staat het na 2 minuten spelen slechts 2-2. De rest van het eerste kwart gaan beide ploegen gelijk op, wat resulteert in een kleine voorsprong voor de roodhemden: 17-14.
Comeback na comeback
Wederom is het een stroef begin. Noëlle weet middels een sterke rebound de bal door het net te gooien waardoor de Jumpers de voorsprong vergroten naar 5 punten. Al snel antwoorden de Lions met een driepunter. Jade ziet een sterk insnijdende Jasmijn die de bal mooi afmaakt. Weer weten de dames uit Landsmeer terug te komen met een driepunter. Eind kwart 2: 30-36.
Na de rust komen de Jumpers gelijk terug na een drive en dus is het verschil nog maar 4 punten. Lions vindt de vrije dame en vergroot het verschil weer. De dames uit landsmeer blijven de basket beter vinden en vergroten de voorsprong dit kwart. 43-55.
Genadeklap
Het laatste kwart is alles nog mogelijk. Vooral hard werken in de defence en dan komt de aanval vanzelf. De Tubbergse dames komen stapje voor stapje dichterbij. Met nog ruim 2 minuten op de klok is de achterstand weer 6 punten. Wanneer er aan de kant van de tegenstanders een belangrijke driepunter wordt raak geschoten, wordt het voor de roodhemden moeilijk om in ruim 50 seconden een verschil van 8 punten recht te zetten. Helaas verliest Jolly Jumpers met 63-71.