Jolly Jumpers onderuit tegen Barendrecht

Op zaterdag reisde de Tubbergse formatie af naar Barendrecht voor een wedstrijd tegen de nummer vier van de competitie. De Jumpers leek sterk aan de wedstrijd te beginnen na een paar snelle scores wat zorgde voor een 0-6 run. Hierna wist Binnenland ook het netje te vinden. De teams gingen gelijk op wat resulteerde in een tussenstand van 8-11 in het voordeel van Tubbergen.
In het tweede kwart benuttigden de roodhemden gelijk een paar vrije worpen. De thuisploeg reageerde echter met een aantal simpele scores waardoor de voorsprong werd weggegeven. Toch hadden beide ploegen moeite in de aanval waardoor de score erg laag bleef. Gelukkig wist Emma Schumer de Jumpers hier even doorheen te slepen met behulp van een mooie driepunter. De dames gingen de kleedkamer in met een kleine achterstand van 21-19.
Nek aan nek
De roodhemden wist dat het beter moest, en beter kan. Er werd met de rem er op gespeeld. Het derde kwart begonnen ze goed. Er was meer energie op het veld. Helaas was dit van korte duur en leidde de ploeg onnodig balverlies. Hier wist Binnenland wel raad mee. Toch gingen de teams gelijk op en werd het derde kwart afgesloten met 36-34.
Geen doorslag
Het laatste kwart hoopte de Jumpers een doorslag te maken en te laten zien wat ze kunnen. Helaas leek het er niet in te zitten vandaag. Binnenland wist een gat te slaan door goed gebruik te maken van de centers en het benuttigen van opeenvolgende driepunters. De wedstrijd werd afgesloten met een eindresultaat van 62-54 in het voordeel van Binnenland.
Deze week gaan de dames weer hard aan de bak om zich te herpakken. Aankomende zaterdag reizen de Jumpers af naar Haarlem voor een wedstrijd tegen de nummer vijf van de competitie, Triple Threat.