Koude douche voor v.v. Den Ham

Op het ontmoetingspark van de v.v. Rigtersbleek trad Den Ham voor de eerste keer in de historie in competitie verband aan tegen de gastheren. In de Hammer defensie een paar omzettingen door het ontbreken van Joost Veurink. Daardoor kwam Julian Nijland ineens op de linker verdedigers positie te spelen wat hij overigens zeer verdienstelijk deed.

De Hammenaren begonnen van meet af aan met veel inzet en reeds na 50 seconden had Kevin Ruiterkamp de kans om Den Ham op voorsprong te brengen. Zijn inzet ging echter over het doel van doelman van der Meer. Den Ham bleef daarna aanzetten en dat had in de 7e minuut succes toen een slim genomen vrije bal achter het standbeen langs door Rane Kootstra binnen werd geschoten. Erg lang duurde de Hammer vreugde overigens niet, In de 10e minuut was het Issy Wevers die een rush vanaf de middenlijn prima verzilverde met een strakke diagonale inzet waarop doelman Ekkel kansloos was.

Daarna kreeg Den Ham meerder kansen op een doelpunt. Het vizier van nagenoeg de hele ploeg stond deze middag iets te hoog afgesteld. Invaller Luuk Kuiper, in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Malke Gecer, was bij zijn eerste balcontact bijna succesvol.

Ook Thomas Remmink zag meerdere doelpogingen stranden. Rigtersbleek kreeg ook de nodige kansen. O.a. in de 35e minuut een inzet naast het doel. Daarna kwam Rigtersbleek door een paar geluksmomenten toch op een voorsprong. Eerst was het Michel Kamphuis, in de 38e minuut, die jammer genoeg compleet over de bal schoot, waardoor Rikhof de kans kreeg om de 2-1 te scoren. In de 64e minuut was daar de 3-1 voorsprong voor de Enschedeërs, toen een middenvelder van Rigtersbleek de bal volledig verkeerd op de pantoffel kreeg en de bal daardoor ineens voor de voeten van Wevers kwam die de 3-1 scoorde.

Daarmee was eigenlijk de wedstrijd gelopen, ondanks het feit dat de Bleek de laatste 20 minuten met 10 man kwam te staan door een 2e gele kaart voor Sam Schukkink, die overigens in de eerste helft al nadrukkelijk solliciteerde naar een rode prent bij een spijkerharde overtreding op Michiel Schurink.

De 4-1 uit een hoekschop goed binnen gekopt door Brian Dokter was dan ook nog voor de statistieken.

Al met al een verdiende, maar te hoog uitgevallen, overwinning voor Rigtersbleek, waarbij vrouwe Fortuna niet op de hand van Den Ham was.