NEO boekt eclatante zege op RKZVC: 6-0

In een uitermate eenzijdige wedstrijd heeft NEO de vieze smaak van de nederlaag tegen Achilles’12 weggespoeld door RKZVC met een 6-0 nederlaag terug naar Zieuwent te sturen. Een uitslag die op basis van de 0-0 ruststand niet zo erg voor de hand lag, want voor de thee kwam het dominante NEO niet tot veel uitgespeelde mogelijkheden. Na de 1-0 was het verzet van de gasten echter gebroken en benutte NEO de geboden ruimte gretig. Mauro Lohuis maakte na lang blessureleed zijn opwachting in de hoofdmacht, omdat Kevin van der Brug ziek was.

Jochem Stam begon daarom weer in de frontlinie en Wessel Bom na zijn vakantie op de bank. Vanaf de start was NEO de bovenliggende partij en RKZVC hoopte op een spaarzame counter, maar het was tekenend dat de ploeg in het eerste bedrijf maar tot één doelpoging kwam en dat was een schot ruim over het doel van Leco Zeevalkink. NEO was erg geduldig, speelde de bal goed rond, maar het tempo lag in die fase wat te laag om de Zieuwentse verdediging in grote verlegenheid te brengen. In het eerste kwartier kopte Ron Spoler naast, een volley van Jasper Scholten ging ruim over en een mooie actie van Mauro Lohuis leverde slechts een corner op. NEO controleerde de partij volledig, maar kreeg pas in het laatste kwartier weer een paar kansen.

Na een snel genomen hoekschop van Max Brunninkhuis kon Jochem Stam uithalen, maar aanvoerder te Focht blokte diens inzet op het laatste moment. Jasper Scholten was na een fraaie actie van Mauro Lohuis ook dichtbij een goal, maar hij kon de bal net niet voldoende controleren. Het laatste wapenfeit voor de pauze kwam van Max Brunninkhuis die zijn poging van afstand net tot hoekschop verwerkt zag worden door goalie Wouter Lankheet. 0-0 bij rust derhalve en daarmee leek RKZVC tevreden. Met Wessel Bom in de ploeg startte NEO de tweede helft zoals de eerste eindigde, nadrukkelijk op zoek naar een goal. Het leverde drie mogelijkheden op, maar na een kleine tien minuten kwam RKZVC ineens gevaarlijk door over de rechtervleugel.

De voorzet vanaf de achterlijn werd geblokt door Leco Zeevalkink en Ephrem Aslan moest vervolgens alles uit de kast halen om de bal uit het doelgebied te krijgen. Het bleek het enige serieuze wapenfeit van de gasten te zijn na de pauze. Na een klein uur werd de ban gebroken en toen ging het ook erg snel. Na alweer goed druk zetten bezorgde Stef Rompelaar de bal bij Ron Spoler, die één op één met Lankheet niet faalde en even later met een verwoestende volley van een meter of twintig erg fraai ook de 2-0 op het scorebord had gezet was het verzet van RKZVC gebroken. NEO bleef energiek op zoek naar meer treffers en die kwamen er ook. Na een mooie aanval via Wessel Bom, Jasper Scholten en Max Brunninkhuis pikte ook Stef Rompelaar beheerst een goal mee, zijn negende alweer. Jasper Scholten bracht met twee puntgave treffers zijn totaal op acht. De eerste nadat hij Joey Belterman de bal afhandig maakte en de laatste was een fraaie soloactie nadat arbiter Kiremit, na een pittige overtreding op de ingevallen Bram Rikhof, goed de voordeelregel toepaste. Tussendoor kwam ook Wessel Bom op de scorelijst door een hoekschop van Ron Spoler binnen te koppen.

In het laatste deel van het duel kwamen ook nog Wout Rouweler, Twan Weghorst en Mats Velner binnen de lijnen. Met 6-0 nam NEO op een prima manier revanche voor de nederlaag de week ervoor. Nadat komende donderdag om 20.15 uur de laatste 7 minuten tegen V.v. Hulzense Boys wordt uitgespeeld, gaat NEO zondag op pad naar Geesteren om daar de degens te kruisen met Stevo, dat dit weekend een boordnodige zege boekte bij concurrent Dalfsen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer