TVC ’28 overklast Be Quick

TVC ‘28 heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Groningen overtuigend gewonnen. Na 90 minuten stond er op Sportpark ‘De Grote Moat’ maar liefst een 7-1 eindstand op het scorebord. Op deze regenachtige middag maar met een volgepakte tribune ging de openingsfase van de wedstrijd gelijk op. Over en weer werden er wat speldenprikjes uitgedeeld zonder al te grote kansen. Vanaf de 18e minuut ontpopte de wedstrijd zich in een heus doelpuntenfestijn. Een strakke corner van Sam Holsink werd prima ingekopt door Mart Groothuis: 1-0. Amper bijgekomen van de openingstreffer werd diezelfde Groothuis heerlijk weggestuurd door Wessel Hofsté en de rappe aanvaller rondde koelbloedig af: 2-0. TVC ’28 kreeg de wedstrijd volledig onder controle. Binnen het half uur was Okke Schepers het eindstation van een prima aanval: 3-0. Nog vóór rust maakt ook Schepers zijn tweede treffer van de middag. Hij onderschepte de bal op het middenveld en haalde verwoestend uit en liet daarmee de doelman van Be Quick 1887 kansloos: 4-0. In de tweede helft ging TVC ’28 door waarmee het was geëindigd. In de 51e minuut was wederom Groothuis die in de diepte werd gestuurd en knalde de 5-0 – zijn derde treffer van de middag – tegen de touwen. Binnen het uur kopte Jelle Leenders een corner binnen en zette daarmee de stand op 6-0. Be Quick 1887 deed daarna iets terug in de persoon van Sven van der Velden. Doelman Goos beoordeelde een indraaiende cornerbal verkeerd en deze belandde direct in het doel. Daarna liet TVC ’28 de teugels iets vieren en werd er flink gewisseld. Ook jeugdexponent Stan Lucas viel in en maakte hiermee zijn officiële debuut. Het slotakkoord was voor Stef Snijders. Een afgeslagen cornerbal werd door hem goed gecontroleerd en van grote afstand prachtig tegen de touwen gewerkt. Snijders bepaalde daarmee de verdiende eindstand op maar liefst 7-1. Een belangrijke overwinning voor Tubbergenaren. TVC ‘28 speelt op zaterdag 24 februari de derby tegen DETO uit Vriezenveen. Om 14.45 uur wordt er afgetrapt op Sportpark ‘Het Midden’ in Vriezenveen.

‘ – 7-1 (4-0)

– 18’ 1-0 Mart Groothuis – 21’ 2-0 Mart Groothuis – 28’ 3-0 Okke Schepers – 36’ 4-0 Okke Schepers – 51’ 5-0 Mart Groothuis – 57’ 6-0 Jelle Leenders – 66’ 6-1 Sven van der Velden – 86’ 7-1 Stef Snijders

‘: Goos, Frons, Leenders, Booyink, Leemhuis, Hofste, (60’ Huiskes), Huizinga, (71’ Snijders), Staarink, (60’ Geerts), Groothuis, (78’ Lucas), Holsink, Schepers, (71’ Roelofs).