SDO blijft maar scoren tegen Ons Clubje

Na twee nederlagen op rij, trad SDO in Westerhaar aan tegen de rode lantaarndrager van de competitie: Ons Clubje uit Glanerbrug. Het eerste duel tussen de Twentse formaties werd gewonnen door de Westerhaarders. In dit duel leidde SDO na een kwartier met 1-10, maar wist vervolgens niet door te drukken. Deze confrontatie werd uiteindelijk máár gewonnen met 7-18. De Oranjehemden wilden dit keer met ruimere cijfers de wedstrijd winnen om zo ook goede zaken te doen in de strijd om de tweede plaats in de competitie. Bij SDO stond Dave Klos wederom in de basis. Net als in het vorige duel speelde hij een sterke wedstrijd.

Nadat beide ploegen, de leidsman en het team van de week, SDO E1, waren voorgesteld aan het publiek dat was afgekomen op dit duel, klonk het eerste fluitsignaal van de dienstdoende arbiter. Beide ploegen wisten spoedig voor de eerste maal tot scoren te komen, waardoor de brilstand van het scorebord verdween, 1-1. Daarna was het SDO dat gas begon te geven. De ploeg van Rick Zomer was dominant en wist regelmatig de korf te vinden. Toch wist Ons Clubje de aansluiting enigszins te behouden door de kleine foutjes aan de kant van de thuisploeg af te straffen. Na een kwartier gespeeld te hebben stond er een 6-3 tussenstand op het bord. Ook in tweede deel van het eerste bedrijf hielden de Oranjehemden het heft in handen. Ons Clubje verweerde zich kranig, maar had niet veel in te brengen tegen de scoringsdrang van de Reas-formatie. Bij een 13-6 ruststand gingen de ploegen pauzeren.

Veel doelpunten
Na de korfwisseling viel er spoedig weer een doelpunt te noteren aan Westerhaarse zijde. De ploeg bleef Ons Clubje verdedigend onder druk zetten en creëerde aanvallend veel kansen. Ons Clubje kon hier steeds minder tegenin brengen en moest lijdzaam toezien hoe de oranje-formatie steeds verder wegliep. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden wisten de SDO’ers zichzelf te belonen met doelpunten. Een kwartier voor tijd stond er een 20-7 stand op het bord. Ook in het laatste deel van dit duel verzaakte SDO niet. De ploeg bleef de juiste mensen in stelling brengen die het vertrouwen van hun teamgenoten niet beschaamden. Einduitslag SDO – Ons Clubje: 26-9

Ruime overwinning
Een ruime overwinning voor SDO. De doelpunten vielen als rijpe appelen. Daar schortte het de afgelopen weken aan. De Westerhaarders hopen dit mee te nemen naar het volgende duel.

Door deze overwinning van de Oranjehemden en de nederlagen van de concurrentie staat SDO weer op de tweede plaats. Volgende week treft SDO de grootste concurrent voor deze plek in de rangschikking: Olympia ’22. Dit duel wordt in Borculo gespeeld en begint om 18:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer