SDO verspeelt winst na sterke eerste helft

Afgelopen zaterdag speelde SDO een cruciale wedstrijd in de strijd om de tweede plek. De Westerhaarse formatie moest hiervoor afreizen naar Borculo om daaraan te treden tegen de grootste concurrent in de strijd om deze plaatst in de rangschikking: Olympia ’22. Bij aanvang hadden de ploegen evenveel punten verzameld, al had SDO hier één wedstrijd meer voor nodig. De concurrenten om de titel ’the best off the rest’ troffen elkaar al driemaal dit seizoen. Al deze confrontatie werden gewonnen door de Westerhaarders.

Aan het begin van het duel hielden de ploegen elkaar in balans, via een 1-1 tussenstand werd het 2-2. Vervolgens wist SDO tweemaal op rij tot scoren te komen, 2-4. Deze marge werd in het verloop van het eerste bedrijf uitgebreid naar 6-10. Door een doelpunt van de thuisploeg in de slotminuut gingen de ploegen rusten bij een 7-10 ruststand.

Te weinig scoren
Na rust schoot SDO uit de startblokken en vergrootte de voorsprong naar 7-12. Vervolgens waren de doelpunten schaars aan Westerhaarse zijde. Dit gaf Olympia de kans om terug te komen in de wedstrijd. Iets minder dan een kwartier voor het eind stonden de ploegen op gelijke hoogte 14-14. In de slotfase wist de Borculose thuisploeg het duel naar zich toe te trekken. Einduitslag Olympia ’22 – SDO: 19-17

Verdiende uitslag
Een wedstrijd met twee gezichten voor SDO. De ploeg had 35 minuten de touwtjes in handen, maar liet deze vervolgens uit de handen glippen. Olympia vocht zich knap terug en won deze verdiend.

Met nog twee wedstrijden te spelen kan SDO nog steeds de runner-up worden, mits Olympia minimaal twee punten laat liggen en de SDO’ers de overige wedstrijden in winst omzetten. De komende weken staan er geen wedstrijden ingepland voor de ploeg van Rick Zomer. Op 9 maart staat de streekderby in het nabijgelegen Vroomshoop tegen TOP op de planning. De aanvangstijd is 16:05 uur.