Sportlust Vroomshoop toont klasse tegen MVV ’69 ondanks vroege rode kaart

Op 25 februari betrad Sportlust Vroomshoop het veld voor de tweede competitiewedstrijd na de winterstop. De tegenstander was MVV ’69 in Marle, dat voor aanvang van de wedstrijd op 12 punten stond. Een overwinning zou niet alleen de positie op de ranglijst van Sportlust versterken, maar ook een stap dichterbij de felbegeerde periodetitel brengen, wat weer nacompetitie om promotie zou betekenen. In de eerste twee minuten kreeg Sportlust al enkele uitgelezen kansen om de score te openen, maar helaas werden deze niet benut. Desondanks startte Sportlust sterk aan de wedstrijd.

Echter, in de 12e minuut tekende zich een belangrijk keerpunt af. Allard Hankamp onderging een onnodige aanslag die onbestraft bleef voor de spits van Marle. Allard reageerde door de spits een druk te geven, wat resulteerde in een rode kaart voor hemzelf. Ondanks deze zware straf, die op dat moment niet in lijn leek te zijn met de gebeurtenissen op het veld, liet Sportlust zich niet van de wijs brengen. Net als in de vorige wedstrijd tegen Noord Veluwse Boys met een man minder, bleef Sportlust de grootste kansen creëren. Dit resulteerde in twee goals van de doelpuntenmaker Dennis Jozic, die zijn vizier op scherp had staan deze zaterdagmiddag.

In de 19e minuut zette Dennis de stand op 0-1, nadat Thijs Wekamp hem vrij voor de keeper had gezet. In de 35e minuut maakte Dennis ook de 0-2, deze keer met een assist van de basisdebutant Chiel Botter. Dennis had bijna zijn hattrick voor rust compleet gemaakt met een knappe volley, maar de doelman van MVV wist dit knap te pareren. Ruststand: 0-2. In de tweede helft had MVV voornamelijk de bal, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Sportlust moest het nu vooral hebben van snelle uitbraken, zoals in de 67e minuut. Dennis Jozic ging met een prachtige actie langs enkele spelers, passeerde ook de laatste verdediger met een panna en werd ten val gebracht met een druk van achteren.

Hoewel deze situatie normaal gesproken een rode kaart voor de verdediger van Marle zou betekenen, kwam hij weg met slechts geel. De vrije trap op een gunstige plek voor het doel werd echter uitstekend benut door de goed spelende Tim Spoor; 0-3. Met nog 23 minuten op de klok kwam Sportlust niet meer in de problemen. Met drie punten in de tas kon Sportlust Vroomshoop tevreden huiswaarts keren. Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Koninklijke UD op het programma. Een overwinning zou niet alleen de periodetitel veiligstellen, maar ook revanche betekenen voor de vorige ontmoeting waarin Koninklijke UD aan het langste eind trok. Spanning verzekerd!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer