Sportlust wint met tien man tegen Noord Veluwse Boy

Na de winterstop moest Sportlust Vroomshoop aantreden tegen Noord Veluwse Boys. Het was een belangrijke wedstrijd, want als de mannen van Job Lamberink wisten te winnen gingen ze over Noord Veluwse Boys heen.

Sportlust begon goed aan de wedstrijd, maar tot echte kansen kwam Sportlust niet. In de 35e minuut ontstond er een klein opstootje na een overtreding op Joppe Wekamp, waar Gijs Kleinheerenbrink en de verdediger van Noord Veluwse Boys een gele kaart kregen. Een minuut later maakte Gijs een overtreding en kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor Sportlust al voor rust met tien man verder moest.

De tien van Sportlust begonnen goed aan de tweede helft. In de 60e minuut betaalde dit ook uit. Tim Spoor nam een goeie corner, die bij de tweede paal kon worden ingekopt door Steijn ten Brinke. Acht minuten later kreeg Toon van Dam, op zo´n 30 meter van de goal, de bal na een goeie actie van Luuk Bruins. Toon bedacht zich geen moment en schoot de bal geweldig in de kruising. Sportlust kwam zodoende een kwartier voor tijd op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Twee minuten later gaf Tim Spoor een voorzet op Wout Botter en hij schoot hem hard binnen waarmee de wedstrijd beslist was. Dit was ook het moment van de rentree van Simon Spoor die op drie wedstrijden na vier jaar aan de kant heeft gestaan met een slepende knieblessure. Alsof het zo moest zijn wist Simon een minuut voor tijd na voorbereidend werk van Allard Hankamp de keeper te omspelen en de 4 – 0 eindstand op het bord te zetten. Sportlust speelde een ijzersterke wedstrijd en laat zien klaar te zijn voor de tweede helft van de competitie.

Na enkele competitieloze weekenden zal Sportlust op 2 maart aantreden in Marle tegen MVV ’69.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer