SVZW tegen DOS’37 levert geen winnaar op

Zaterdag 03 februari stond de derby tussen SVZW en DOS’37 op het programma. Een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. SVZW moest het deze middag stellen zonder topscoorder Frank Smit en de middenveld regisseur Stefan Maat. Maar gelukkig heeft SVZW een brede selectie, dus er stond wel een goed team aan de aftrap. Om precies 14;45 uur floot scheidsrechter Roy Janssen voor de aftrap van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan het duel. De eerst kans was voor DOS’37. Senna Silva van der Veen schoot op het SVZW doel, maar Julian Bakker stond op de juiste plek om de bal te keren. Uit een vrije trap kreeg DOS’37 ook nog een mogelijkheid, maar Mark van Pijkeren wist niet te scoren. Hierna waren er wat hoekschoppen voor SVZW maar deze leverden niets op. Na een half uur spelen kwam SVZW heel goed weg, want Koen Nijkamp schoot op de binnenkant van de paal, maar de bal ging niet in het doel. Vlak daarna ging Lars van Putten er heel goed vandoor op de rechterflank, en hij leverde een mooie voorzet af op Maarten Jansen. En hij liet nu ook weer zien dat hij makkelijk weet te scoren. Door die tegengoal was DOS’37 in het laatste kwartier van de eerste helft de kluts een beetje kwijt. Maarten Jansen en Jurjan Mannes kregen kansen om te scoren, maar ze wisten deze niet te benutten. Ruststand derhalve 1-0.

Bij DOS’37 werd in de rust tot een wissel besloten. Jordi Brinkman kwam in het veld voor Job Derksen. Bij SVZW geen wissels. Vlak na de rust is er een gele kaart voor Wout Kikkert van DOS’37. Het is duidelijk dat de bezoekers fanatiek op jacht gingen naar de gelijkmaker. Senna Silva van der Veen schiet tegen de paal. SVZW wilde niet achterblijven en vlak daarna is het Jesper Middelkamp die ook tegen de paal schiet. In de 55e minuut werd er een speler van DOS’37 onderuit gehaald in het strafschopgebied van de Zwaluwen. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop te geven aan DOS’37. Aanvoerder Ronald te Morsche nam plaats achter de bal, maar hij scoorde niet, want Julian Bakker weet de bal tegen te houden. Ook de nastoot levert niets op voor DOS’37. Wel kreeg DOS’37 een corner te nemen. Sander Thomas legt de bal op het hoofd van Wout Kikkert, en hij kopte de bal ongehinderd in het SVZW doel. Opnieuw een tegendoel uit een hoekschop voor SVZW. Dat lijkt iets waar toch aan gewerkt moet gaan worden, want dit gebeurt iets te vaak de laatste weken. Beide ploegen streden fanatiek verder om deze wedstrijd te winnen. In een poging om een bal te veroveren ging Jeffrey Buitenhuis iets te fanatiek door op de tegenstander. Ook hij kreeg de gele kaart. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd waren de betere kansen wel voor SVZW. Lars van Putten moest behandeld worden aan de zijlijn, want hij kreeg de bal midden in het gezicht met een bloedneus tot gevolg. Bij DOS’37 werd aanvoerder Ronald te Morsche vervangen door Hidde Boers. Ook SVZW wisselde nog een speler. Jesper Middelkamp werd afgelost door Sem Jager. Niet verliezen stond nu voorop bij de beide teams, maar vooral SVZW probeerde nog wel om de drie punten te halen. In blessuretijd was dat ook nog bijna gelukt. Helaas ging een goede kopbal van Maarten Jansen via de lat over. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Beide ploegen hadden de kans om te winnen, maar beiden hebben dat verzuimd. En dus kun je spreken van een terechte uitslag van deze boeiende en spannende derby. Wat betreft de ranglijst schieten beiden trouwens niet veel op met het behaalde punt.

Verslag : Gerrit Koers

Scoreverloop:

1 – 0 33e min Maarten Jansen

1 – 1 56e min Wout Kikkert

 

Opstelling SVZW :

Julian Bakker, Jeffrey Buitenhuis, Bas Dreierink, Robin de Jong, Jesper Middelkamp (85. Sem Jager), Lars van Putten, Bas ter Hogt, Yessin Maskoul, Maarten Jansen, Jurjan Mannes, Kevin Krommendijk.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer