TVC ‘28 neemt dik verdiend punt mee uit Aalten

Nadat de mannen van Bertil ter Avest en Koen Reinerink vorige week tegen de nummer 3 van de ranglijst VVOG uit Harderwijk, een prima pot op de mat hadden gelegd maar zonder punten huiswaarts keerden, stond zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 5 AZSV uit Aalten op het programma.

Ter Avest kon door blessures en schorsingen geen beroep doen op Koen Fleer, Mick Schlepper en Stefan Huiskes. Hierdoor was er een basisplek voor Jeffrey Huizinga en Maarten Booiijnk. Beide mannen speelden overigens een prima wedstrijd.

Om half 3 werd op Sportpark Villekamp door scheidsrechter Krop het startsein gegeven voor een, na achteraf bleek, boeiende wedstrijd.

In het eerste kwartier van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat er op het door de regen drassig geworden veld geen middag zou worden van mooi technisch voetbal, maar meer eentje van veel fysieke duels en lange ballen naar voren.

Jeffrey Huizinga kreeg in de 13e minuut de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot werd gepakt door de keeper van AZSV. Pas na 25 minuten spelen kon AZSV er iets tegenover zetten. Een indraaiend schot vanaf de zijkant werd door Wouter Goos over het doel getikt. Tien minuten voor rust belande een schot van AZSV nog op de buitenkant van de paal. Beide ploegen hielden elkaar in de 1e helft overwegend buiten de eigen zestien en met een 0-0 ruststand zochten de mannen de kleedkamer op.

In het eerste kwartier na rust kwam AZSV wat sterker uit de kleedkamer. Dit leidde tot een kopbal die net over het doel verdween en een schot welke naast ging. Na minuut 60 nam TVC het heft in handen om de score te openen.

Er waren een aantal goede mogelijkheden waaronder een schot van Mart Groothuis en van Sam Holsink die door de keeper werden gekeerd. Ook was er in die fase nog 1 uitbraak van AZSV met een schot in de verre hoek die door Wouter Goos nog uitstekend werd gepareerd.

Toch maakte TVC in deze fase het meeste aanspraak op de openingstreffer. Wessel Hofste zag de bal na een geweldige poeier vanaf de 16, via de binnenkant van de paal weer het veld in komen. Daarna nog een schot van Okke Schepers, maar de bal wilde er niet in.

In de 85e minuut kreeg AZSV door een dekkingsfout achterin bij TVC toch nog een kans en scoorde tegen de verhouding in de 1-0.

Met nog 5 minuten te gaan plus blessuretijd gaf TVC wederom nog een keer weer gas. Ter Avest ging aanvallend wisselen en Stef Roelofs kwam na een lange blessureperiode in het veld voor Jeffrey Huizinga. Opgezweept door de meegereisde grote supportersschare werden de blauwwitten naar voren gedreven om de gelijkmaker te forceren.

In de 91e minuut gebeurde waar TVC recht op had. Mart Groothuis werd nog maar weer eens de diepte in gestuurd. Hij was rapper bij de bal dan zijn directe tegenstander en schoot de gelijkmaker geweldig binnen. De dikverdiende 1-1 was een feit en gelijk ook de eindstand.

Op zondag 18 februari speelt TVC om 14 uur thuis tegen Be Quick 1887.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer