Voorbeschouwing: DETO – TVC ’28: Derby van het Oosten

Komend weekend staat er een clash op de rol die geen voetballiefhebber in NO Twente wil missen. Dan staan in Vriezenveen DETO en TVC ‘28 tegenover elkaar. Voor de tweede keer dit seizoen treden de clubs in de ‘derby van het oosten’ tegen elkaar in het krijt.

Het duel is extra aantrekkelijk vanwege de personele bezetting. Tom Koelman, tot wasdom gekomen bij TVC’28, is nu bij DETO actief en treft zijn vroegere makkers. Andersom ontmoeten Maarten Booijink en Koen Fleer – beiden met een verleden bij DETO – hun vroegere teamgenoten.

Veldslag

Tijdens het eerste competitieduel, afgelopen herfst in Tubbergen, ging het er heet aan toe. De strijd werd vooral op het middenveld uitgevochten. Wessel Hofste zal de veldslag niet snel vergeten. Bij de getructe middenvelder ging compleet het licht uit na een lompe actie van Umran Zambak die met rood kon inrukken. Lange tijd kampte Hofste met gevoelloosheid in de ledematen. Gelukkig is hij inmiddels gerevalideerd.

Maar ook met tien man beten de roodzwarten van zich af en bleven gevaarlijk. Toch trok de thuisclub uiteindelijk de zege over de streep. Okke Schepers en Mart Groothuis zorgden voor de Tubbergse treffers.

Afgelopen weekend behaalde TVC ’28 een eclatante overwinning op Be Quick 1887. Maar liefst zeven keer bolde het net. Ook DETO haalde de volle buit binnen. Het ambitieuze VVOG werd in Harderwijk met 0 -2 verslagen. TVC ’28 heeft inmiddels 24 punten verzameld. DETO heeft er drie minder.

 

Revanche

Zaterdag dus de returnwedstrijd. DETO zal zich willen revancheren voor de nederlaag in Tubbergen. Daarentegen is TVC ’28 gebrand om ook de tweede derby in winst om te zetten. Alle ingrediënten voor een spannende pot voetbal liggen klaar. Wie het wil meemaken dient zich om 14.45 te melden op sportpark Het Midden in Vriezenveen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer