2-0 nederlaag voor De Tukkers bij Steenwijkerwold

STEENWIJKERWOLD – Het vlaggenschip van De Tukkers verloor afgelopen zondag met 2-0 van SV Steenwijkerwold.

De gastheren kwamen uitstekend uit de startblokken en troefden de Albergenaren af in de beginfase. Al na drie minuten spelen kwam Steenwijkerwold op voorsprong. De Tukkers verloor de bal in de opbouw, waardoor aanvaller Colin Peemen kon overnemen. Hij probeerde het van afstand en via een stuit vloog de bal achter doelman Rens Davina binnen: 0-1.

De Tukkers probeerde er voetballend door te komen, maar er waren te veel spelers die, misschien ook mede door de matige grasmat, moeite hadden om de bal te controleren en deze naar de juiste kleur te spelen.

De thuisploeg speelde directer voetbal en kwam er in de omschakeling een paar keer gevaarlijk door. Na 21 minuten spelen werd Boris Berghorst net binnen het strafschopgebied bereikt. Zijn schot werd gered door doelman Rens Davina.

De zwart-witten kwamen, naar mate de eerste helft vorderde, steeds dichterbij het doel van Steenwijkerwold en kregen na een half uur spelen twee dotten van kansen op de gelijkmaker. Kjell Huisman ging alleen op doel af, maar hij schoot de bal net naast. Nog geen minuut later kwam een hoge bal bij de tweede paal terecht waar Sven Masselink de bal leek binnen te koppen. Hij zag zijn inzet echter uiteen spatten op de lat.

De tegenaanval die daaruit volgde was wel doeltreffend. Steenwijkerwold kwam er snel uit en bracht Colin Peemen maar weer eens in stelling. Hij leek buitenspel te staan, maar de leidsman liet doorspelen. Uiterst koelbloedig schoot hij vervolgens de 2-0 binnen.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg. Steenwijkerwold vocht voor elke meter en als De Tukkers er dan een keer doorkwam was het telkens een gevalletje “net niet”. De doelman van de thuisploeg redde een schot van Kjell Huisman en vijf minuten later was hij net op tijd zijn doel uit voordat Sven Masselink kon binnen tikken. In minuut 70 kreeg De Tukkers een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Joep Egberink mikte op de paal en de rebound van dichtbij werkte Jelle Lansink de bal ongelukkig over het doel.

Aan de andere kant kreeg aanvaller Colin Peemen nog een levensgrote kans op de 3-0 en tevens zijn derde doelpunt, maar hij schoot naast. Het was een middag om snel te vergeten voor De Tukkers, want ook in het restant van de wedstrijd hield de thuisploeg de nul en zo bleven de punten in Steenwijkerwold.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen VENO. De aftrap op sportpark ‘T Loarkamp is om 14:00 uur en bouwtechnisch adviesbureau IBZ Albergen sponsort de wedstrijdbal.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 9 maart

14:30 ASC’62 3 – De Tukkers 2 (zat)

17:00 De Tukkers 3 (zat) – Wilhelminaschool 2

Zondag 10 maart

14:00 De Tukkers 1 – VENO 1

09:00 TVC’28 6 – De Tukkers 2

09:00 De Tukkers 3 – Reutum 3

09:00 UD W. 7 – De Tukkers 4

11:00 De Tukkers 5 – Reutum 4

09:30 De Tukkers 45+1 – AVC Heracles 45+1

13:00 FC Eindhoven VR2 – De Tukkers VR1

12:00 SC Westervoort VR1 – De Tukkers VR2

11:30 DTC’07 VR1 – De Tukkers VR3

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer