Apollo 8 nieuwe koploper in A poule

Apollo 8 heeft de overwinning op Sudosa Desto een goed vervolg gegeven. In Sneek werd de koploper van de A poule in vier sets verslagen. Apollo 8 schuift door de overwinning een plekje op en is nu de koploper.

Apollo 8 reisde af naar Friesland om het op te nemen tegen de koploper van de A poule: VC Sneek. Een paar weken geleden waren de Friezinnen in Borne nog met vier sets te sterk. Nu waren de rollen omgedraaid. In een bomvolle Sneker sporthal wist Apollo 8 de winst te pakken (1-3).

Steun van fans
‘Met veel support van onze meegereisde fans hebben we een goede wedstrijd neergezet’, reageert een blije Jorieke Bodde. ‘Ons blok/ defense stond goed en we hebben aanvallend gevarieerd gespeeld. Een heerlijke overwinning met het hele team in een bomvolle Sneker sporthal!’

Goede overwinning met gevarieerd en net spel
Trainer Thijs Oosting vult aan.’ We hebben in een volle Sneker Sporthal een goede overwinning geboekt op VC Sneek. De 1e set nam Sneek een ruime voorsprong, maar door sterk blokkerend en verdedigend werk stonden we bij 14-14 weer gelijk. Vanaf dat moment wisten we mede door goed te serveren de set 1e set binnen te slepen. De 2e set liep tot 24-21 prima, het lukt ons echter niet om het laatste punt te maken en zodoende kwam Sneek op 1-1. De 3e set waren we serverend sterk, we wonnen deze relatief eenvoudig met 25-13. De start van de 4e set was zwak, we kwamen gelijk met 1-4 achter, maar ook in deze set wisten we snel te schakelen en stond het bij de 6 punten weer gelijk. We kwamen met 17-8 voor, op de service van Nienke Oud wist Sneek terug te komen naar 17-16. Vanaf die stand kwamen Lotte van der Horst en Sophie Meijer erin. Beide hadden een belangrijke rol in het laatste deel van de set, Sophie scoorde 3 punten uit 3 aanvallen, waaronder de belangrijke 18-16 en Lotte wist met o.a. een ace een belangrijk breakpoint te maken. Een goede overwinning met net en gevarieerd spel’.

Thuis tegen Zwolle
Zaterdag 9 maart speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen Zwolle Topvolleybal. Lukt het Apollo 8 om de eerste positie vast te houden? Kom dan kijken bij deze Overijsselse kraker in de volleybaleredivisie. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer