Apollo 8 plaatst zich voor halve finales Landstitel

Na een boeiende wedstrijd heeft Apollo 8 zich geplaatst voor de halve finales om de Landstitel. In Borne won het team van Thijs en Bart Oosting in een vijfsetter van VC Sneek (28-26, 19-25, 25-18, 19-25, 16-14).

In een spannende strijd om de eerste plek in de A-poule deed Apollo 8 afgelopen zondag goede zaken tegen directe concurrent Sneek. Na het om en om winnen van sets (2-2) kwam het neer op de beslissende vijfde set. Ook in die set lagen de verhoudingen dicht bij elkaar, maar was het de thuisploeg die zich verzekerde van de overwinning (16-14). Door de 3-2 overwinning is Apollo 8 zeker van plaatsing voor de halve finale om de landstitel.

Spannend
‘In de 4e wedstrijd van de kampioenspoule pakten wij een belangrijke winst tegen Sneek’, reageert een opgeluchte Pippa Molenaar. ‘In een spannende 5 setter hielden wij met 16-14 de 2 punten in Borne. Dit resulteert in een plekje in de halve finale van de play-offs’.

Knap
‘We hebben in de wedstrijd tegen VC Sneek een knappe 3-2 overwinning geboekt’, vult trainer Thijs Oosting aan. ‘Al had het net zo goed andersom kunnen zijn. Beide ploegen wisselden goede met minderen fases af. Een aantal sets begonnen we met teveel eigen fouten. Door wat tactische omzettingen wisten we in zowel set 1 als 5 terug te komen en de wedstrijd over de streep te trekken in een heel goed gevulde sporthal De Veste’.

Volgende wedstrijd
Op zondag 24 maart speelt Apollo 8 de voorlaatste wedstrijd in de A-poule. In Zwolle speelt het om 20.00 uur tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal.

Foto: Rudy van ’t Rood
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer