Bon Boys mag tevreden zijn met punt

Het was even wennen na twaalf zeges op rij, maar Bon Boys moest zich zondag tevreden stellen met een punt tegen RSC. Na een boeiende wedstrijd speelde de koploper voor de tweede keer dit seizoen gelijk: 0-0.

Hoewel je na al die successen geneigd bent om teleurgesteld te zijn, zijn er soms ook dagen in een seizoen dat je je het zonder morren moet accepteren. Zondag was zo’n dag. Om twee dingen: Zo kreeg RSC diep in de blessuretijd nog een enorme kans op de winnende treffer en even later werd bekend dat Germanicus tegen Suryoye ook was blijven steken op een gelijkspel. De schade – als je daar van wilt spreken – viel achteraf dan ook mee.

Bon Boys-RSC was ondanks het uitblijven van de doelpunten een wedstrijd die geen moment verveelde. De vele toeschouwers zagen een duel, waarin Bon Boys de overhand had en veelvuldig aanviel, maar RSC had z’n zaken goed voor elkaar. Bij elke uitval werd er scherpte gevraagd van de verdedigers van Bon Boys. De ploeg uit Rossum liet zien dat het niet voor niets één van de betere teams is van deze klasse en dat kwam de amusementswaarde ook ten goede.

Desondanks had Bon Boys voetballend de regie in handen. De ploeg begon sterk en kreeg na een vlotte aanval ook de eerste grote kans via Tom Wijlens. Maar zijn inzet ging net naast. RSC speculeerde op de omschakeling en daar heeft het ook de spelers voor. Gaandeweg de eerste helft werd de thuisploeg wat slordiger. Hoewel er wel constant dreiging was, leverde het overwicht te weinig uitgespeelde mogelijkheden op.

Bon Boys begon vol energie en drive aan de tweede helft. De ploeg nam het doel van RSC ook verschillende keren onder vuur, maar de prima doelman van RSC gaf geen krimp. Tegelijkertijd bleef het oppassen bij de uitvallen van RSC. Bij één zo’n actie kregen de bezoekers ook een grote kans, maar Bon Boys had geluk dat de speler bij het afdrukken uitgleed. Aan de andere kant waren Jeffrey Zijlstra en Just Leferink met het hoofd twee keer dichtbij de 1-0.

In de spannende slotfase deed Bon Boys er alles aan om die ene verlossende treffer binnen te schieten en Rutger Scharenborg was in de blessuretijd nog bijna de matchwinner. Zijn inzet werd nog net geblokkeerd. Maar de kans van de wedstrijd was een paar tellen later toen de defensie van Bon Boys halfslachtig ingreep en een spits van RSC van dichtbij een bijna niet te missen kreeg. Maar tot opluchting van alles en iedereen kon doelman Wouter Lankheet de bal oprapen.

Zo bleef het bij 0-0 en veelzeggend was het beeld na afloop toen spelers van beide ploegen op de grond vielen van teleurstelling. Bon Boys had de meeste kansen gehad, maar RSC na rust de grootste. Zo besefte iedereen in de Veldmaat dat men zich toch maar tevreden moest stellen met een punt. Dat voelde even wat ongemakkelijk aan, maar aan het eind van het weekend was dat ene punt nog niet eens zo slecht.

Bon Boys staat er nog steeds uitstekend voor en hoe goed het seizoen ook verloopt, je kunt eenvoudigweg niet alles winnen. Positieve noot tot slot: Weer de nul gehouden en weer een duel afgevinkt.