Bon Boys wint ruim van EMMS

Je zou het Supersunday kunnen noemen. Zelf winnen en de nummer twee zien verliezen. Zondag was het zo’n dag. Bon Boys won met 6-0 bij EMMS, terwijl Germanicus met 3-0 onderuit ging bij De Tukkers. Met nog zeven duels te gaan staat de ploeg van Matthijs Blijham er heel goed voor.

Soms lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Om er een historisch seizoen van te maken, moet je jezelf straks belonen met de hoofdprijs. Maar wat je nu al wel kunt stellen is dat ons eerste elftal bezig is aan het beste jaar in de 90-jarige historie. Daarvoor hoef je niet af te dalen in de stoffige kelders van ons archief. In Slagharen – pal onder de rook van het ponypark – boekte Bon Boys alweer de vijftiende zege van het seizoen. Nog geen duel verloren en met stip bovenaan. Het zit niet in onze aard met de borst vooruit te gaan lopen en je dient altijd op te passen met het gebruik van het woordje uniek, maar dat het eerste elftal met iets bijzonders bezig is staat buiten elke discussie. De ploeg heeft met afstand de minst gepasseerde achterhoede van het hele regionale voetbal en incasseerde in 2024 nog geen doelpunt. Ook bij EMMS hield Bon Boys weer de nul en dat was een groot compliment voor de defensie die voor de eerste keer in deze samenstelling speelde. Door blessures bij het centrale duo Koen Somhorst en Mika Beukert en linksback Niels Rupert moest Matthijs plotseling een nieuw fundament leggen. De enige die op zijn vertrouwde plek stond was Wouter Lankheet, de keeper. Met Tristan van Rijn en Niek Veldhuis in het centrum, Dani Bultman op rechts en A-junior Jack Nienhuis op links waren alle vier defensieve posities anders ingevuld dan een week geleden tegen RSC, maar dat was niet te zien. De Boys hielden de poort prima gesloten en zorgden ook aanvallend voor de nodige impulsen. Zo was de ontembare Dani Bultman goed voor twee treffers.

 

Over het eigen scorende vermogen bestond in de voorbije weken even wat twijfels na twee keer een 1-0 en een 0-0, maar in Slagharen werd de droogte op een overtuigende wijze besproeid. Op het uitstekende grasveld in Slagharen – waar de tribune was gevuld met vrijwel alleen maar Veldmaatse bekenden – brak Bon Boys voor de verandering eens meteen de ban. Al na drie minuten zorgde Dani voor de 1-0. Net als alle andere tegenstanders in de voorbije weken koos ook EMMS voor de strategie om zich massaal terug te trekken, om van daaruit in de counter te gokken op de twee rappe aanvallers. De vroege achterstand veranderde niets aan die speelwijze. Soms is het dan lastig om de openingen te vinden, maar zondag had Bon Boys daar in de openingsfase weinig moeite mee. De ploeg domineerde en liet de thuisploeg constant achter de bal aanlopen. Een tweede treffer kon ook niet uitblijven. Na een kleine twintig minuten schoot Jeffrey Zijlstra de dik verdiende 2-0 binnen. Daarna ging even de voet van het gaspedaal en kon EMMS zowaar een keer van zich afbijten, maar vlak voor rust besliste Milan Bultman de wedstrijd. Na een prachtige, rappe aanval over meerdere schuiven, kwam hij voor het doel, waarna hij bij het afwerken rustig bleef: 0-3.

Meteen na rust maakte Eli van Paridon een einde aan de laatste illusies van EMMS (0-4) en binnen het kwartier tilden Jeffrey en Dani met hun tweede treffer de stand naar 6-0. Het enige dat je de ploeg zondag kon verwijten was dat hierbij bleef, want in het laatste deel van de wedstrijd werd de ene na de andere kans om zeep geholpen. Een uitslag met dubbele cijfers had zomaar gekund. Uiteindelijk bleef het bij zes goals en daar had iedereen vooraf uiteraard blind voor getekend. Toen vervolgens ook nog de uitslag van De Tukkers-

Germanicus (3-0) bekend was, werd de vreugde nog eens vergroot. Door de resultaten van afgelopen weekend heeft Bon Boys nu een voorsprong van elf punten op de ploeg uit Coevorden, maar die heeft op Tweede Paasdag nog wel een wedstrijd tegoed, thuis tegen Steenwijkerwold. In verliespunten is de marge daardoor acht punten. Beslist is er nog niets, maar het gaatje is wel geslagen. Daar mag je deze week – met het vrije paasweekend voor de deur – best even van genieten. Om vanaf volgende week weer vol te geven op weg naar de finish.

 

Opstelling Bon Boys: Wouter Lankheet; Dani Bultman, Tristan van Rijn, Niek Veldhuis, Jack Nienhuis; Tom Wijlens (73. Derk Klanderman), Milan Bultman, Eli van Paridon (59. Stefan Overbeeke); Rutger Scharenborg (59. Randy Smit), Jeffrey Zijlstra, Just Leferink.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer