De Tukkers eenvoudig langs VENO: 4-0

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers won afgelopen zondag thuis met 4-0 van laagvlieger VENO. De zwart-witten hadden weinig moeite met de ploeg uit Vollenhove en boekten zo een verdiende zege.

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. De Tukkers had wel het meeste overwicht, maar koos af en toe voor de moeilijke oplossing waardoor VENO in de beginfase vrij makkelijk op de been bleef. De eerste mogelijkheid was voor Guus Demmer. De aanvaller van De Tukkers werd gevonden in de diepte en omdat hij iets uit balans werd gebracht lobde hij de bal over.

De thuisploeg liet de bal steeds makkelijker rondgaan en kwam in minuut 23 op voorsprong. Kjell Huisman bereikte Sven Masselink aan de linkerkant. Hij dribbelde naar binnen en schoot de bal laag in de korte hoek binnen: 1-0.

VENO kwam daarna nog amper in het stuk voor en had geluk dat De Tukkers diverse kansen om zeep hield. Guus Demmer stuitte op de doelman en Sven Masselink mikte even later net naast.

Het duurde tot minuut 38 voordat de Albergenaren de score verdubbelde. Sven Masselink ging aan de rechterkant langs zijn tegenstander en haalde de achterlijn. Zijn voorzet was op maat voor de vrijstaande Guus Demmer. Laatstgenoemde schoot het leer diagonaal binnen: 2-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. VENO probeerde het voetballend nog wel, maar was vanmiddag niet bij machte om het De Tukkers lastig te maken. Kansen voor de thuisploeg bleven dan ook niet uit. Guus Demmer raakte in minuut 56 vanaf de rand van het strafschopgebied de lat.

Vijf minuten later werd er wel gescoord. Een speler van VENO maakte hands net buiten het strafschopgebied. Sven Masselink schoot de vrije trap richting de bovenhoek. Doelman Peter de Boer van VENO raakte de bal nog aan, maar kon een doelpunt niet voorkomen: 3-0.

In het restant van de wedstrijd kreeg De Tukkers nog legio kansen om aan het doelsaldo te werken. Kjell Huisman stuitte tot tweemaal toe op de doelman, Guus Demmer schoot naast en Marco Stege mikte met zijn linker over.

De gasten kwamen er nog een of twee keer gevaarlijk uit, maar door goed verdedigd werk hoefde doelman Rens Davina vandaag niet in actie te komen. Het slotakkoord was voor invaller Thijs Leemhuis. Hij krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de bovenhoek: 4-0.

Aanstaande zondag komt De Tukkers 1 niet in actie vanwege het oneven aantal teams in de competitie. Zondag 24 staat de topper tegen nummer twee Germanicus op het programma. De aftrap op sportpark ’T Loarkamp in Albergen is om 14:00 uur. Building Design Architectuur en Ad Fontem Juridisch Bouwadvies sponsoren de wedstrijdbal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer