DOS’37 triomfeert ook in Groenlo

Groenlo – Na twee opeenvolgende triomfen begaf DOS’37 zich naar Groenlo voor een avondwedstrijd tegen SV Grol, de club van oud-DOS-trainer Philip Agteres. Met volle moed reisden de mannen onder leiding van Jeroen Niks en Geerten Brinkman af naar de gemeente Oost-Gelre. De welverdiende overwinning op NEO had ongetwijfeld het zelfvertrouwen aangewakkerd. In een boeiende en gelijkopgaande strijd, waarin DOS’37 toch licht de overhand had, werd andermaal de zege binnengehaald, ook ditmaal met een krappe 0-1, door een laat doelpunt van de aanvoerder van DOS’37, Ronald te Morsche. Met deze overwinning slaat DOS’37 een gat van minstens vier punten met de onderste teams maar bevindt zich nog steeds op een positie onder de vermaledijde streep van de ranglijst. De veilige plek, positie 8 is echter binnen handbereik, door slechts twee punten achterstand, met ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld.

Zaterdagavond stond DOS’37 tegenover de nummer 10 van de competitie, SV Grol uit Groenlo. Op een prachtig sportpark, met een glad kunstgrasveld en een karakteristiek scorebord uit vervlogen tijden, begon de wedstrijd om 18:00 uur onder leiding van de scheidsrechter Pepijn Blaak. DOS’37 toonde vanaf het eerste fluitsignaal vastberadenheid en zette meteen de toon voor de avond, vastbesloten om te zegevieren. De eerste kans was dan ook voor DOS’37. Senna Silva van der Veen werd diep gestuurd en miste nipt voor het doel. DOS’37 bleef druk uitoefenen op de uitstekende doelman van SV Grol. In de 10e minuut zag Sander Thomas zijn schot van richting veranderen, waarna Ronald te Morsche met een kopbal de lat trof, waarna de bal uiteindelijk werd weggewerkt. SV Grol herpakte zich en kreeg uit een tegenaanval een goede kans, maar de bal belandde over het doel. In de 20e minuut eiste SV Grol een strafschop op, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Koen Nijkamp brak aan de rechterkant door en leverde een voorzet af bij Ronald te Morsche, wiens schot van dichtbij van de lijn werd gehaald door de SV Grol-keeper. DOS’37 probeerde via de snelheid van Koen Nijkamp het eerste doelpunt te forceren, maar slaagde er niet in de afwerking te verzilveren. In de 35e minuut begon SV Grol gevaarlijker te worden, maar de opnieuw uitstekend keepende Patrick Nitert hield zijn doel schoon. De laatste tien minuten voor rust waren voor SV Grol, maar zij slaagden er tevens niet in om te scoren.

De tweede helft bracht meer spanning met zich mee, waarbij de vraag rees wie als winnaar van het veld zou stappen. Glenn Jansen werd ingebracht voor de jeugdige Taiwo Francismouth, die een verdienstelijke wedstrijd speelde. DOS’37 bleef gevaarlijk met de snelheid van Koen Nijkamp. In de 66e minuut resulteerde een aanval over rechts in een schot van Senna Silva van der Veen dat nipt naast het doel ging. Het bleef spannend in de tweede helft, waar beide teams voor de overwinning gingen. In de 77e minuut was SV Grol dichtbij de openingstreffer met een kopbal net naast het doel. De topscoorder van Grol, Luc Berentsen die al goed was voor 15 doelpunten en daarmee de meest scorende spits is van de 1e klasse H, werd vakkundig uitgeschakeld door de prima spelende achterhoede van DOS’37, met een hoofdrol voor de uitstekend spelende Job Derksen. De goaltjesdief van Grol werd dan ook voortijdig door trainer Agteres gewisseld voor nieuwe impulsen. Uiteindelijk bracht de topscorer van DOS’37, Ronald te Morsche met een kopbal in de 88e minuut de verlossende 0-1, na een voorzet vanaf rechts door Koen Nijkamp. Tot de laatste minuut bleef het spannend in Groenlo, maar uiteindelijk vertrok DOS’37 met de volle drie punten in de bus naar Vriezenveen. Een cruciale overwinning voor de ploeg. DOS’37 heeft nu

twee weken om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen de koploper WHC, die zal plaatsvinden op zaterdag 6 april om 14:30 uur op sportpark Het Midden.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer