DVGT Beker: Ware kraker in Tubbergen

Op de doordeweekse woensdag werd de bekerwedstrijd tussen MarCant Darts 1 en MarCant Darts 3 ingehaald. Deze teams speelden afgelopen maandag nog onderling tegen elkaar. Hierin trok MarCant 3 in de bierronde uiteindelijk aan het langste eind waarbij Mart Kempers via dubbel 4 de wedstrijd besliste. Alle reden voor een echte kraker binnen deze twee MarCant teams.

MarCant 1 begon sterk aan haar wedstrijd, door gelijk met 2-0 voor te komen in de wedstrijd. Lex Brummer (MarCant Darts 1) won de eerste single van Ryan Vetketel (MarCant Darts 3) en Leon Oude Rengerink (MarCant Darts 1) won, net als afgelopen maandag, van Mart Kempers (MarCant Darts 3). “Kempie” probeerde zich in leg 3 kapot te gooien zodat hij dubbel 8 overhield, maar gooide zijn laatste pijl obstructief als een speer naar het bord, die voor hen helaas in de enkele 1 viel waardoor er nog 3 punten op het scorebord stonden. Daarna ging bij MarCant 3 de knop om. Bjorn Stopel (MarCant Darts 3) won eenvoudig van Carlo Stroot (MarCant Darts 1), die de dubbels niet kon raken, en Kay ter Haar (MarCant Darts 3) liet Rob Pikkemaat (MarCant Darts 1) door de knieën zakken. Net als afgelopen maandag stond er na de singles dus een 2-2 op het telraam.

Beslissing valt in bierronde
In de koppels deden beide teams weinig voor elkaar onder. In de eerste koppelpartij wonnen Lex Brummer en Carlo Stroot (MarCant Darts 1) van Ryan Vetketel en Kay ter Haar (MarCant Darts 3), waarna Bjorn Stopel en Mart Kempers (MarCant Darts 3) de stand weer gelijktrokken tegen Leon Oude Rengerink en Rob Pikkemaat (MarCant Darts 1). In de 7e partij van de avond nam MarCant 3 via Bjorn Stopel en invaller Lars Hofste (MarCant Darts 3) voor het eerst de leiding: 3-4. Als jonkheer van de Fortburgers is Lars het darten zeker nog niet verleerd. Tóch werd het wederom een spannende avond; via een 17-darter zorgden Lex Brummer en Leon Oude Rengerink (MarCant Darts 1) ervoor dat de beslissing van de avond via de bierronde uitgevochten zou worden. Helaas voor MarCant 1, trokken ze de laatste leg (17-darter) niet door in de bierronde. Bjorn Stopel (MarCant Darts 3) deed de zeer krote geschiedenis herhalen, door de bierronde uit te gooien via S20 en D20. Hierdoor voegt MarCant Darts 3 zich bij de laatste 4 ploegen in DVGT bekertoernooi waarin het op 25 maart zal uitkomen tegen Royaldarts 4.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer