DVGT Speelronde 18: Morshuis klopt Groot’n; Royal wint strijd om plek 4

Speelronde 18 van de DVGT werd afgewerkt op maandag 4 maart en het beloofde op voorhand een zeer interessante speelronde te worden. Nummer 3 Morshuis zou het onder andere in eigen huis opnemen tegen het tot nog toe ongeslagen Dartclub Groot’n, terwijl Koapman en Royaldarts de strijd aan gingen om plek 4. Verder waren er nog 3 wedstrijden in Tubbergen, Ootmarsum en Weerselo. Nummer 2 van de ranglijst MarCant Darts 2 was vrij deze speelronde.

Zoals gezegd stond er in Albergen een serieuze kraker op het programma: Morshuis kreeg de ongeslagen koploper Dartclub Groot’n op bezoek. Een confrontatie die, zo leert de geschiedenis, meestal eindigt in een 5-4 voor één van de twee teams. Bij een strijd tussen de nummers 1 en 3 zou je dan ook verwachten dat het niveau hoog zou liggen, maar daar was weinig van te zien vanavond. Zo werden er her en der pijlen op plekken in het bord gesmeten waar je ze niet zou verwachten (ik zal de namen achterwege laten). Toch begonnen de Albergenaren scherper aan de wedstrijd; na de singles stond het via Tim Ambergen, Robin Velthof en Rob Velthof 3-1 voor de thuisploeg. De Weerseloërs hadden het lastig vanavond om hun vorm te vinden en dat bleek ook tijdens de koppels. Het koppel Bart Flinkers/Wouter Ophuis gooide nog wel een knappe 13-darter en zowel Bart Flinkers als Mark Roesthuis noteerden nog een 180’er, maar het niveau was simpelweg niet constant genoeg. Morshuis kwam dan ook verdiend op een 5-1 voorsprong, waardoor er dus al zeker een einde zou komen aan de ongeslagen reeks van Dartclub Groot’n (laatste nederlaag dateerde van 21 november 2022 tegen eveneens Morshuis: 4-5). Maar zoals al eerder vermeld, deze confrontatie eindigt meestal in een 5-4 en dus ook vanavond. Dartclub Groot’n gaf vanaf de 3e koppel geen leg meer weg en bepaalde de eindstand op 5-4 in het voordeel van Morshuis, die met deze overwinning MarCant Darts 2 naderen tot 2 punten.

Royal wint voorlopige strijd om plek 4
14 kilometer verderop, in Tilligte, stond er zowaar nog een kraker op het programma. Nummer 4 Royaldarts 4 ging op bezoek bij nummer 5 Koapman. Het verschil tussen beide teams was slechts 2 punten voorafgaand aan deze speelronde. Een belangrijk duel dus in de strijd om het laatste plekje binnen de top 4 (die recht geeft tot de “kampioensplay-offs” aan het eind van het seizoen). Tijdens de singles leek Royal naar een ruime voorsprong te lopen (1-3), waar Gijs Mekenkamp en Marijn Klaas nog een 180’er wisten te gooien. Maar Koapman vocht zich terug in de wedstrijd en pakte 3 van de 4 gespeelde koppels, waardoor de tussenstand op 4-4 kwam te staan. De bierronde moest dus beslissing gaan brengen en deze viel uiteindelijk de kant op van Royaldarts: 4-5. Een overwinning die aan het eind van het seizoen nog wel eens heel belangrijk kan gaan zijn, aangezien Royal met deze minieme winst een puntje uitloopt op hun concurrent Koapman.

MarCant Darts 3 houdt punten in eigen huis
Op gepaste afstand van Royaldarts en Koapman staat op dit moment MarCant Darts 3. Zij namen het deze maandag op tegen nummer 10 Bays 1. Tijdens de singles leek het nog een gelijk opgaande wedstrijd te gaan worden. Zowel MarCant 3 (Bjorn Stopel en Kay ter Haar) als Bays 1 (Henk Eerdman en Marc Busscher) wisten 2 singlepartijen binnen te slepen. Toch liet MarCant 3 tijdens de koppels zien waarom zij 4 plekken hoger staan op de ranglijst dan hun tegenstander van vanavond. Dankzij winstpartijen van de koppels Bjorn Stopel/Mart Kempers (2x) en Kay ter Haar/Ryan Vetketel liep het uit naar een 5-2 voorsprong. Het koppel Dennis Eerdman/Michel ten Hoeve mocht nog wel wat terug doen voor Bays, maar via de winst in de bierronde bepaalden de heren van MarCant Darts 3 de eindstand op 6-3.

De Kroeg houdt aansluiting
Dan naar het team wat tot nu toe de minste wedstrijden binnen de DVGT speelde dit seizoen. De Kroeg heeft namelijk nog een aantal wedstrijden te goed ten opzichte van de concurrentie en zou zich zomaar eens nog kunnen gaan mengen in de strijd om plek 4. Dan moest er vanavond wel gewonnen worden op bezoek bij nummer 8 De Mors. Tijdens de singles weerde de thuisploeg zich in ieder geval prima en stond er een gelijke tussenstand van 2-2 op papier. Teun Snoeijink en Bjorn Vrielink (De Mors) en Ruben Bekhuis en Ben Lesscher (De Kroeg) wisten allen hun single winnend af te sluiten. Laatstgenoemde produceerde vanavond daarnaast ook nog zijn 5e en 6e 180’er van de competitie. Tijdens de koppels werd het gat uiteindelijk geslagen door de Kroegenaren. Winstpartijen van de koppels Ben Lesscher/William Leemhuis (2x) en Ruben Bekhuis/Sven Lesscher zorgden voor een 3-5 voorsprong. Nadat ook de bierronde winnend werd afgesloten door De Kroeg, konden zij met een 3-6 overwinning huiswaarts keren. En dus houden zij nog enigszins aansluiting met de ploegen boven hen. Voor De Mors, waar Jordy Vrielink nog zijn 4e 180’er van het seizoen gooide, lijkt het vooral zaak om een plekje bij de eerste 8 veilig te stellen. Dit zou namelijk nog recht geven om een plekje bij de play-offs (nummers 5 t/m 8) voor “best of the rest”.

MarCant 1 wint ruim in Weerselo
Op voorhand zou de wedstrijd tussen nummer 9 MarCant Darts 1 en nummer 11 Dartclub Groot’n 2 er één moeten zijn waar de verschillen niet heel groot zijn. Zo won Dartclub Groot’n 2 eerder dit seizoen zelfs met 3-6 in Tubbergen. Tijdens de singles leek het inderdaad ook die kant op te gaan. Beide teams hielden elkaar in balans en zowel Dartclub Groot’n 2 (via Jordy Snijders en Sjoerd Geerdink) als MarCant Darts 1 (via Douwe Hermes en Chiel Koopman) wisten 2 punten te pakken. Helaas was er voor de neutrale kijker (niet dat die er waren) in de koppels weinig meer over van deze balans. MarCant Darts 1 pakte vanaf de 2-2 tussenstand elk te winnen punt en liep uit naar hun ruimste overwinning van dit seizoen: 2-7. Een teleurstellend resultaat voor de Weerseloërs, die zich iets meer van deze avond hadden voorgesteld. MarCant Darts 1 mag met deze overwinning nog enigszins hoop houden op een plekje bij de eerste 8.

Voor een overzicht van de uitslagen van deze week en de tot nu toe genoteerde statistieken, zie de foto’s hieronder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer