EHV beloont zich niet en verliest van Zwolle

Voor de hockeyheren van EHV zou de tweede helft van de competitie uitdraaien op ‘elf finales’ nadat er voor de winterstop veel te weinig punten waren gehaald. Na de 2-0 nederlaag bij Zwolle resten er nog tien, waarin het vizier beter moet zijn afgesteld om er geen ‘mission impossible’ van te maken.

Speltechnisch waren de Enschedeërs zonder meer gelijkwaardig en bij vlagen zelfs beter dan de thuisploeg, die vlak na rust via een strafcorner op een 2-0 voorsprong kwam en daarna niet meer gevaarlijk is geweest. Er was eigenlijk maar één ploeg die de aanval zocht, maar het doel niet wist te vinden, ondanks twee handen vol met dotten van kansen. Dit miserabele rendement was trainer-coach Richard van Wezenbeek een doorn in het oog: ‘Verder kan ik de mannen in feite niets kwalijk nemen, maar het gaat er natuurlijk om dat je die bal er een keer intikt, al was het alleen maar om ons te belonen voor het goede spel wat we op de mat leggen. Als we dat scoren eenmaal voor elkaar krijgen, dan komen die punten vanzelf.’

Floris-Jan Boonman werd gekozen tot Damsté Man of the Match. De volgende finale is zondag thuis tegen het Arnhemse Upward, dat koploper GHBS met een 3-0 nederlaag naar Groningen terugstuurde. Het gaat ergens om in Enschede.

Floris-Jan Boonman
Damsté man of the match Floris Jan Boonman
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer