EHV verlaat degradatieplaats na zwaarbevochten winst bij Roden (2-3)

De hockeyers van EHV hebben afgelopen zondag in het Drentse Roden een dubbele overwinning behaald: niet alleen werd er met 2-3 gewonnen van de thuisploeg, die daardoor op nog maar één punt afstand binnen handbereik kwam, maar ook werd afscheid genomen van de elfde plaats, die aan het eind van het seizoen rechtstreekse degradatie zou betekenen.

In het begin van de wedstrijd zag het er overigens niet naar uit dat deze zo’n glorieus resultaat zou krijgen, integendeel: de Enschedeërs startten uitermate beroerd en speelden slap, slecht en sloom. Mede daardoor kon Roden een 2-0 voorsprong nemen, al zette EHV’s trainer-coach Richard van Wezenbeek daar zijn vraagtekens bij: ‘Als we een VAR hadden gehad, denk ik dat ze allebei zouden zijn afgekeurd.’

Zijn spelers konden het zich aantrekken dat ze zich te veel lieten afleiden door de beslissingen van de arbitrage, waardoor er vijf kaarten vielen (drie gele en twee groene) en EHV op een zeker moment nog maar zeven veldspelers binnen de lijnen had. In dat stadium van de strijd toonden ze wel het nodige karakter door overeind te blijven en daarna de cirkel van de tegenstander op te zoeken.

Nadat Floris-Jan Boonman vlak voor rust de 2-1 had gescoord, wisten Wout Nederhand en Stijn Adolfsen de volle buit vast te leggen. Han Hoefman was bij twee van de drie treffers degene die de assists gaf, terwijl aanvoerder Pim Bonder werd gekozen tot Damsté Man of the Match.

Pim Bonder
Damsté man of the Match Pim Bonder
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer