EHV zet opmars voort en klimt opnieuw een plek met 3-1 zege op Amersfoort

Met een dik verdiende 3-1 overwinning op Amersfoort hebben de hockeymannen van EHV zichzelf en hun supporters niet alleen een leuke middag, maar ook pure winst op de ranglijst bezorgd. Hoewel het verschil tussen beide ploegen vooraf acht punten bedroeg, was daar op het veld niets van te merken en de stijging naar de negende plek paste bovendien perfect in het beeld van de laatste weken.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek was enerzijds uiteraard zeer tevreden over het resultaat, anderzijds geenszins verbaasd dat zijn team hiertoe in staat was: ‘Voor de winterstop hebben we regelmatig dit soort wedstrijden gespeeld waarbij we na afloop bedremmeld om ons heen stonden te kijken waar die punten gebleven waren. Nu kunnen we het in ons voordeel ombuigen en dat verklaart het enorme verschil in de vooruitgang van acht uit elf naar zeven uit vier. En we hebben er nog zeven te gaan, waaronder twee tegen onze directe concurrenten QZ en Apeliotes, allebei uit in Nijmegen. Daar moet het dus gebeuren, waarbij het misschien heel voorzichtig in ons voordeel werkt dat we Apeliotes vrijdag voor de beker al met 2-0 verslagen hebben.’

Toen waren Jochem Eertink en Gijs Sanders de doelpuntenmakers, zondag scoorden Wouter Nederfhand (lage backhand), Luuk Hoefman (magische een-twee met Stijn Adolfsen) en Floris Jan Boonman (rebound strafcorner). Niet alleen vanwege zijn geweldige goal werd Luuk Hoefman gekozen tot Damsté Man of the Match.

Han Hoefman
Damsté man of the match Luuk Hoefman
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer