Eindelijk weer een driepunter voor DOS’37

Dalfsen – In een roerige week voor DOS’37, waarin de club afscheid moest nemen van een ware clubman, Jan Aalderink, werd voorafgaand aan de wedstrijd een moment van stilte gehouden. Ondanks deze emotionele gebeurtenis moest DOS’37 het veld betreden tegen de rode lantaarndrager SV Dalfsen. De verwachtingen waren hooggespannen voor deze cruciale ontmoeting, waarin beide ploegen snakten naar de broodnodige punten. Uiteindelijk slaagde DOS’37 erin om de eerste driepunter in 2024 binnen te slepen, dankzij twee doelpunten van Senna Silva van der Veen.

Achtergrond

Zowel DOS’37 als SV Dalfsen bevonden zich in een lastige positie in de competitie, waar het pakken van punten een uitdaging bleek. Twee weken eerder had DOS’37 een teleurstellende thuisnederlaag geleden tegen FC Winterswijk, terwijl SV Dalfsen na een veelbelovende eerste helft met 5-2 ten onder was gegaan tegen SVZW.

Wedstrijdverloop

De beginfase van de wedstrijd was een periode van aftasten, waarin beide teams geen grote kansen wisten te creëren. In de 13e minuut kreeg DOS’37 een kleine kans, toen Senna Silva van der Veen de bal in het zijnet schoot. Kort daarna, in de 19e minuut, was er opnieuw een mogelijkheid voor DOS’37, maar een schot van Glenn Jansen belandde net naast de paal. Het spel was slordig en er werd veel balverlies geleden op het middenveld, waardoor echte kansen schaars waren. In de 38e minuut kreeg Senna Silva van der Veen een kans na een goede actie van Melvin Kemp, maar de voorzet was net niet scherp genoeg, waardoor de thuisploeg aan een tegendoelpunt ontsnapte. Vlak voor rust moest DOS’37 een tegenvaller incasseren toen Glenn Jansen geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Hidde Boers. In het eerste deel van deze wedstrijd, leverde DOS’37 veel te weinig en met een 0-0 stand gingen beide teams de rust in.

Na rust was DOS’37 duidelijk de bovenliggende partij en creëerde het meer kansen. Er werd duidelijk meer energie in de wedstrijd gestopt, waarbij aanvoerder Ronald te Morsche een ander gezicht toonde, de mouwen opstroopte en voorop in de strijd ging. Dit wierp dan even later meteen zijn vruchten af. In de 57e minuut was het Senna Silva van der Veen die met een prachtige volley DOS’37 op voorsprong zette, nadat een voorzet van Shakki Mohamed niet goed werd weggewerkt door de verdediging van SV Dalfsen. Senna knalde de rebound strak in de kruising, waarna de ontlading bij DOS’37 groot was, 0-1.

Verlenging

Niet veel later verdubbelde DOS’37 de voorsprong, toen Koen Nijkamp de bal voorzette en Senna Silva van der Veen de bal met een snoekduik in het net kopte. Ondanks pogingen van SV Dalfsen om terug te komen in de wedstrijd, slaagde DOS’37 erin om de voorsprong vast te houden. Doelman Patrick Nitert hoefde niet veel in actie te komen, en zijn bevestiging dat hij nog een jaar bij DOS’37 zal blijven, zal het team zeker versterken.

Conclusie

Scheidsrechter Ben de Jong uit Wijchen floot niet kinderachtig, liet veel toe en toonde geen enkele kaart, kortom beide teams hadden niets te klagen. Mooi ook om te zien dat het DOS-publiek weer in grote getale de weg naar Dalfsen had gevonden, de selectie van DOS’37 ervaart dit als een ware steun en dit geeft zeker een boost. Uiteindelijk ging DOS’37 met de drie punten naar huis, ondanks een matige eerste helft en een feller optreden in het tweede bedrijf. Als het dan voetballend allemaal niet lukt, dienen de mouwen te worden opgestroopt en dat hebben de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman dan ook laten zien. De overwinning biedt hoop voor de rest van het seizoen. Volgende week staat er opnieuw een uitdagende wedstrijd op het programma, wanneer DOS’37 het opneemt tegen NEO uit Borne op Sportpark Het Midden te Vriezenveen, om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer