(Foto)verslag: NEO verliest nipt met 1-0 van DOS’37

In een niet al te best duel heeft NEO drie kostbare punten verloren, zeker gezien de uitslagen van de andere teams in de top 5. Van die top 5 won namelijk niemand en op basis daarvan had NEO goede zaken kunnen doen. Overigens werden er in de staartgroep, naast DOS’37, ook overwinningen geboekt door Stevo en RKZVC.

Na een van NEO-kant wat afwachtende start was de eerste kans voor DOS’37 middels Senna Silva van der Veen. Zijn slotpass was echter onder de maat. Kort daarna kreeg Kevin van den Brug de eerste gelegenheid voor NEO. Aangespeeld door Stef Rompelaar wachtte hij net iets te lang en kon zijn schot ten koste van een hoekschop geblokt worden. Coen ten Tusscher was in die fase enorm belangrijk voor NEO door een aantal op het oog gevaarlijke aanvallen te onderscheppen.

Nadat Kevin van den Brug over en Max Brunninkhuis net naast had geschoten kreeg van der Veen voor DOS’37 nog twee kansen. In beide gevallen was zijn inzet een gemakkelijke prooi voor Leco Zeevalkink.

Het laatste kwartier voor de pauze was compleet voor NEO. Meerdere kansen, deels fraai uitgespeeld, maar doelman Patrick Nitert was in bloedvorm en stopte inzetten van o.a. Jochem Stam, Jasper Scholten en Bas Spenkelink. De grootste kans was voor Jasper Scholten die een voorzet op maat van Wessel Bom geheel vrijstaand vlak voor de goal toch nog naast wist te koppen.

Scholten kreeg ook de eerste kans na de pauze. Na 55 minuten schoot hij aan afvallende bal rakelings naast. Een minuut of tien gebeurde er vervolgens weinig want beide ploegen zagen hun aanvallen in schoonheid stranden. In de 65e minuut ging het voor NEO mis. Scheidsrechter Hoogendijk oordeelde om onbegrijpelijke redenen dat een fair duel tussen lichtgewicht Koen Nijkamp en de sterkere Wessel Bom strafschopwaardig was en ook in de DOS-bestuurskamer waren de meningen na afloop helder: een veel te zware straf. Sander Thomas liet zich dit buitenkansje uiteraard niet ontnemen: 1-0.

DOS’37 koesterde de voorspong, verdedigde met verve, maar kwam er af en toe ook nog wel gevaarlijk uit. NEO speelde slordig en wist nog weinig vloeiende aanvallen te produceren. Met Bram Rikhof, Twan Weghorst en Mats Velner in de ploeg werd geprobeerd het tij te keren en het leverde nog drie kansrijke momenten op. Stef Rompelaar raakte een voorzet van Wessel Bom maar half, zodat de bal net voorlangs huppelde. Twan Weghorst kon vervolgens een pass net niet goed controleren en in the dying seconds werd een kopbal van dezelfde Weghorst uit een hoekschop op het allerlaatste moment van de DOS’37-doellijn gehaald.

Een zure nederlaag derhalve, waar een gelijkspel qua veldverhoudingen een terecht resultaat zou zijn geweest. Maar NEO moet ook in de spiegel krijgen, want het niveau in de tweede helft was voor NEO-begrippen echt aan de matige kant. Te veel spelers tikten hun bekende niveau helaas niet aan.

NEO heeft nu twee weekenden vrijaf, waarna op 7 april weer een uitwedstrijd wacht, nu in Dalfsen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer