Futsallers Excelsior’31 nipt ten onder tegen Sportclub Olympic

RIJSSEN – De futsallers van Excelsior’31 wisten afgelopen vrijdagavond net geen punt te pakken tegen het sterke Sportclub Olympic. In eigen huis speelde de Rijssenaren een prima wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, maar moest het nipt met een 2-3 nederlaag haar meerdere erkennen.

De bezoekers uit Westervoort kwamen op volle oorlogssterkte naar Rijssen, wat inhield dat er een schat aan internationale en eredivisie ervaring op het speelveld stond. Na twee minuten spelen wist deze gelouterde ploeg al op een 0-1 voorsprong te komen. Deze vroege achterstand bracht Excelsior’31 niet van de kaart, want de Rijssenaren speelden hierna een prima eerste helft. Een verre uitworp van doelman Tim Paalman werd licht getoucheerd door Rik Harbers. Met deze touche was Harbers de doelman van de bezoekers te slim af en zorgde hiermee voor de gelijkmaker. Met een 1-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Direct na de thee was Excelsior’31 niet bij de les bij een corner van Sportclub Olympic, wat betekende dat de bezoekers voor de tweede maal deze avond op voorsprong kwamen. Ook ditmaal ging Excelsior’31 goed met een snelle achterstand om, want ook voetballend kon Excelsior’31 goed meekomen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal keren zat het net niet mee.

Twaalf minuten voor tijd een ongelukkig moment bij Excelsior’31, waar de bal via de voet van een eigen speler het doel in verdween. Excelsior’31 keek hierdoor tegen een 1-3 achterstand aan. Vier minuten later verkleinde Excelsior’31 de marge weer terug naar één. Nick Averesch bediende met een mooie steekbal Cor Pongers, die bij de tweede paal de bal in het doel schoof: 2-3. Niet veel later speelde dezelfde Pongers zichzelf vrij voor de keeper, maar een voetje van de doelman voorkwam de gelijkmaker.

In de slotfase wisselde Excelsior’31 bij balbezit doelman Tim Paalman in voor een vijfde veldspeler. Tot tweemaal toe miste Excelsior’31 net de scherpte bij de tweede paal voor de gelijkmaker. Gescoord werd er niet meer, waardoor Excelsior’31 een 2-3 nederlaag incasseerde.

Aankomende vrijdag gaat Excelsior’31 op bezoek bij Morado CF. Het duel tegen de studentenploeg in Nijmegen begint om 21:15 uur

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer