Geweldige teamprestatie levert NEO 3-0 winst op tegen SVZW

In een intense wedstrijd in een erg hoog tempo heeft NEO opponent SVZW op vijf verliespunten gezet. Het duel was voetbaltechnisch wellicht niet van het allerhoogste niveau, maar het tempo en het aantal doelrijpe kansen maakte veel goed en dat resulteerde in een erg aantrekkelijk duel. NEO won uiteindelijk verdiend door beduidend effectiever te zijn en een grotere wil had de wedstrijd te winnen.

In de loop van de week kwam voor NEO de onheilstijding dat Ron Spoler op de afsluitende training een waarschijnlijk zeer ernstige knieblessure heeft opgelopen. Dat gekoppeld aan de blessures van Rick ten Tusscher en Jesse Keur en de plek op de bank voor Jasper Scholten deed voor sommige supporters wellicht het ergste vermoeden. Niets bleek uiteindelijk minder waar.

De gasten uit Wierden startten sterk en na twee corners binnen evenveel minuten zocht Maarten Jansen beide keren het doel van Leco Zeevalkink gelukkig te hoog.

Na zes minuten kwam NEO met de eerste aanval op voorsprong. Mauro Lohuis gebruikte zijn lichaam goed (SVZW vond het een overtreding), bediende Wout Bartelink die op zijn beurt Jochem Stam in staat stelde de 1-0 te maken.

Jesper Middelkamp had vlak daarna aan de andere kant een gave actie in huis aan de linkerkant, maar zijn slotpass belandde in niemandsland. In dezelfde minuut bediende Mauro Lohuis spits Stef Rompelaar die twee keer goed kapte, maar zijn inzet op het allerlaatste moment geblokt zag.

Leco Zeevalkink verrichtte na een kwartier een van meerdere mooie reddingen door een vrije trap van Jurjen Mannes tot hoekschop te verwerken. In die fase had SVZW een licht veldoverwicht, maar de sterke NEO-defensie gaf nagenoeg niets weg.

In de rest van het eerste bedrijf golfde het spel op en neer, met kansen aan beide kanten inclusief mooie acties van Kevin van den Brug en Jochem Stam als hoogtepunt, welke laatste uiteindelijk uitmondde in een buitenspelsituatie. Met 1-0 brak de welverdiende rust aan.

Al binnen een minuut na de hervatting, met Jasper Scholten op de plek van Mauro Lohuis, had Wout Bartelink de kans op verdubbeling van de voorspong. Na een mooie combinatie tussen de sterk spelende Kevin van den Brug en Ephrem Aslan werkte hij het leer echter over de goal van Julian Bakker. Korte

tijd later werd NEO een kansrijke situatie onthouden door de assistent-scheidsrechter, die onterecht vlagde voor buitenspel en zijn fout meteen toegaf.

Na ruim een kwartier moest Leco Zeevalkink twee keer handelend optreden binnen een minuut. Eerst redde hij na een rare van richting veranderde bal en de daaropvolgende hoekschop werd door hem overgetikt.

NEO verdubbelde de voorsprong na 70 minuten. Nadat Jasper Scholten eerst een voorzet op maat van Kevin van den Brug overkopte, was hij even later wel succesvol, door een subtiele pass van Jochem Stam af te ronden: 2-0.

SVZW maakt een aangeslagen indruk en ook het inbrengen van o.a. Yessin Maskoul zette geen zoden aan de dijk. Jasper Groothuis was het dichtst bij een treffer, maar zijn schot werd schitterend op de bovenhoek getikt door Zeevalkink.

De laatste drie kansen waren voor NEO. Kevin van den Brug schoot nipt naast en bediende kort daarop Jasper Scholten op perfecte wijze, maar diens kopbal werd door Bakker katachtig verwerkt. Het slotakkoord was voor de ijzersterk spelende Wessel Bom. Door zijn lichaam goed te gebruiken heroverde hij een bal die verloren leek en drukte meteen vernietigend af. De bal was zo hard dat Julian Bakker de bal onder zich door moest laten gaan: 3-0.

Een gedreven NEO behaalde derhalve een fraaie overwinning, de vijfde in zes duels en heeft daarmee op doelsaldo de tweede plek van de ranglijst ingenomen. De ploeg hield bovendien al voor de achtste keer de NUL. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd bij DOS’37 in Vriezenveen, dat deze speelronde van Dalfsen won. Daarna heeft NEO’s vlaggenschip twee weken vrijaf.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer