IJzersterk Sportlust verslaat Lemele en brengt spanning terug in strijd om het kampioenschap

Met het binnenhalen van de periodetitel had Sportlust Vroomshoop zich afgelopen week al verzekerd van nacompetitie. Echter, na een uitstekende wedstrijd en meer dan terechte 1-2 overwinning in en tegen Lemele is het gat naar de koppositie geslonken tot slechts 2 punten waardoor Sportlust zich mengt in de strijd om het kampioenschap. Met nog 7 wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op.

Bij een overwinning voor de thuisploeg zou Lemele een gat van 7 punten slaan richting de concurrentie en daarmee een voorschot nemen op een eventueel kampioenschap. Het belang van de wedstrijd was duidelijk en dit trok menig toeschouwer richting sportpark Zandeinde. Sportlust schoot uit de startblokken en in de tweede minuut leek het de score al te openen toen Dennis Jozic een kans voor open doel kreeg aangeboden na voorbereidend werk van Gijs Kleinheerenbrink en Wout Botter. Dennis had echter net te veel tijd nodig om de bal te controleren. Sportlust heerste op het middenveld en het kreeg enkele opgelegde kansen maar het lukte maar niet om de score te openen. Lemele wist daar één geslaagde aanval tegenover te zetten maar Dinand Hankamp wist de inzet van de spits te kraken. Halverwege de eerste helft dook Dennis Jozic op voor de doelman van Lemele maar laatstgenoemde trok aan het langste eind toen Dennis hem probeerde uit te spelen. Na 27 minuten spelen wist Wout Botter eindelijk de ban te breken. Tim Spoor zette de aanval op aan de linkerkant en via Steijn ten Brinke kwam de bal op rechts terecht bij Wout die wegdraaide bij zijn directe tegenstander en hard raak schoot.

In de tweede helft kwam Lemele een stuk beter voor de dag. Ze wisten vaker een vrije man op het middenveld te bereiken maar tot grote kansen wist men niet te komen. Halverwege het tweede bedrijf wist Sportlust het spel weer meer naar zich toe te trekken en in de 73e minuut leidde dit tot een doelpunt. De sterk spelende Toon van Dam zette druk op de verdediger en wist hem de bal de ontfutselen. Toon legde breed op de ingevallen Simon Spoor die koelbloedig raak schoot in de verre hoek. Na deze 0-2 leek Lemele lamgeslagen en Sportlust probeerde de wedstrijd rustig uit te spelen. Een ongelukkige overtreding van rechtsback Joppe Wekamp, die bij het wegwerken van een hoge bal niet in de gaten had dat zijn tegenstander voor hem opdook, leverde een strafschop voor Lemele welke ook werd benut. Met nog 10 minuten te spelen keerde de hoop op een goed resultaat terug bij Lemele en ze gingen nog opportunistischer spelen. Ook nu leidde dit niet tot grote kansen terwijl Sportlust in de tegenstoot grote kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Een schot van Toon van Dam werd echter knap van de lijn gehaald en een kopbal van Gijs Kleinheerenbrink stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in. Na een spannende blessuretijd floot de uitstekend fluitende leidsman Nieboer voor het laatst waardoor Lemele voor het eerst deze competitie een nederlaag moest slikken terwijl Sportlust een feestje kon vieren.

Door deze overwinning komt Sportlust op 2 punten van Lemele terwijl nummer 3 HTC ook de achterstand ook kon verkleinen tot 4 punten. Met nog 7 wedstrijden te gaan ligt de strijd om het kampioenschap dus weer helemaal open. Sportlust wist de afgelopen 7 wedstrijden allemaal te winnen en kreeg daarin bovendien slechts 3 goals tegen waardoor het de slotfase met veel zelfvertrouwen in zal gaan. Volgende week komt sv Zalk op bezoek in Vroomshoop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer