Jolly Jumpers verliest thuis van de koploper

Vorig weekend ging de wedstrijd tegen Triple Treat uit Haarlem niet door. Dus de Jumpers konden zich gaan focussen op de wedstrijd tegen de koploper, Grasshoppers uit Katwijk. Bij de eerdere ontmoetingen ging de ploeg uit Katwijk er telkens met de winst vandoor, maar dit ging wel wat moeizaam.
Om 18.30 uur begon de wedstrijd in Tubbergen. Het eerste kwart gingen beide teams gelijk op. De roodhemden speelden snel, renden veel, maar haalden hier niet altijd een score uit. De verdediging ging goed, maar de uitploeg wist wel de gaten te vinden in de Tubbergse verdediging. De thuisploeg wist de aanval wat beter door te spelen, waardoor er betere opties werden gespeeld. Het eerste kwart eindigde in een 17-18 voorsprong voor Katwijk.
Scherpte ontbreekt
Het tweede kwart begonnen de Jumpers niet helemaal scherp. Er werd in de verdediging niet goed gecommuniceerd, hier profiteerden de Grasshoppers van en liepen daardoor uit naar 10 punten verschil. Jolly Jumpers ging weer naar de basis en het spelen voor de goede opties. Dit werkte en de Tubbergse dames speelden wat slimmer. Maar Grasshoppers scoorde drie keer te makkelijk achter elkaar aan het einde van het tweede kwart en hierdoor zochten de teams de kleedkamer op met een 33-42 ruststand.
Verandering
Jolly Jumpers wist wat er veranderd moest worden en begonnen aan het derde kwart. Het spel was wisselend, net als in de eerste helft. Een goede aanval, maar dan weer een mindere verdediging. De roodhemden bleven wel aansluiten bij de uitploeg, maar ze kwamen niet dichterbij dan 7 punten.
Het vierde en laatste kwart, 10 minuten lang betekende alles geven. Door een sterk spelende Jasmijn de Ceuninck van Capelle, kwamen de Tubbergse dames dichterbij. Je zag dat er wat moeite ontstond bij de dames uit Katwijk. De verdediging ging beter en er stond een team op het veld. Met nog een paar minuten te spelen, stond er een verschil van 6 punten op het scorebord. Grasshoppers nam de tijd en speelde het slim. Jolly Jumpers had hierna moeite met scoren. Dit leidde tot een 63-73 winst voor de dames van Grasshoppers.
Het was een wedstrijd waarin de Jumpers niet stabiel genoeg speelden, maar wel ontzettend hard gewerkt en geknokt hebben met elkaar. Voor nu hebben de dames twéé weekenden vrij. Op zaterdag 30 maart spelen de Jolly Jumpers een thuiswedstrijd tegen Triple Treat uit Haarlem. Om 18.30 uur in Sportcentrum de Vlaskoel.