Koploper rekent overtuigend af met SVZW

Gistermiddag trad SVZW aan tegen koploper WHC, de aanstaande kampioen in de klasse H, op sportpark De Mulderssingel te Wezep. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Nick Lammers en opnieuw verscheen SVZW met een verrassende opstelling binnen de lijnen. De eerste kans was voor de bezoekers in de 2e minuut, Bas ter Hogt zag zijn schot naast het doel van keeper Leen ter Wielen eindigen. In de 5e minuut had WHC moeten scoren maar deed dat niet, twee minuten later wel toen Nathan Duim op simpele wijze de 1-0 scoorde. Eenzelfde scenario gold voor de 13e minuut waarin Jurian van den Brink wel heel makkelijk voor de 2-0 tekende. WHC was duidelijk sterker in die beginfase, waarin SVZW aanvoerder Robin de Jong geel ontving en Stef van Oene de 3-0 had moeten maken, hij zag kans om de bal op de doellijn toch naast te krijgen. In de 23e minuut reeds de eerste wissel bij de gasten: Lars van Putten er geblesseerd af, Alen Ramic erin. Vijf minuten later overkwam de grensrechter eveneens een blessure en hij moest vervangen worden en dus volgde een zoektocht naar een vervanger en werd de wedstrijd onderbroken. Na ongeveer een kwartier werd het spel hervat en tekende Jasper Groothuis in de 35e minuut voor de aansluitingstreffer: 2-1. Twee minuten later pech voor Stef van Oene doordat hij uitgleed en niet voor de 3-1 zorgde. Na de hervatting herpakte SVZW zich, leek WHC in te storten en was daar in de 43e minuut bijna de gelijkmaker, de bal rolde voorlangs. Op slag van rust nog een gele kaart voor Jurjan Mannes namens SVZW en kopte Jesper Middelkamp nog op de lat, in die fase was WHC de kluts kwijt maar profiteerde SVZW daar niet voldoende van, ruststand derhalve 2-1.

Na de thee twee ongewijzigde elftallen in het veld en al in de 47e minuut werd een blunder achterin bij de Wierdenaren genadeloos afgestraft door Sargon Gouriye en dat was 3-1,

terwijl vlak daarvoor eigenlijk de 2-2 had moeten vallen. In de 50e minuut geel voor WHC speler Menno van der Worp, volgde een pegel van ver die door Julian Bakker gepareerd werd. Wissel dan aan SVZW kant in de 64e minuut: trainer Frank Eeftink wisselde Tom ter Hogt en Jasper Groothuis voor Yessin Maskoul en Maarten Jansen, Maskoul ontving drie minuten later al de gele kaart. Billen knijpen in de 70e minuut toen een terugspeelbal op keeper Julian Bakker verkeerd uitpakte en net nog op de doellijn kon worden gepakt. Na opnieuw dramatisch verdedigen kwam de 4-1 voor WHC er alsnog, Sargon Gouriye tekende voor zijn tweede treffer in de 73e minuut en daarmee was de wedstrijd natuurlijk wel beslist. WHC wisselde daarop, Luke Roodenburg eraf, Arion Tichelaar erin en twee minuten later tekende Sartgon Gouriye voor zijn hattrick deze middag door de 5-1 te scoren. In de slotfase nog een wissel bij de thuisploeg en scoorde Thijs Koopman nog de 5-2 voor de statistieken. Na een kleine opleving na de hervatting in de eerste helft had SVZW verder niets in te brengen en gaat WHC onverdroten verder op weg naar het kampioenschap. Geen competitievoetbal in het Paasweekend, de eerstvolgende klus is de thuiswedstrijd tegen DZC’68, ook een sterke opponent, op 06 april 2024, aanvang 14.45 uur Sportpark Het Lageveld alhier.

 

Tekst: Gerhard Nijmeijer

Opstelling SVZW:

Bakker, Sem Jansen, Koopman, Maat, Van Putten (23e Ramic), De Jong, Mannes, Bas ter Hogt, Middelkamp, Tom ter Hogt (64e Maarten Jansen) en Groothuis (64e Maskoul).

 

Doelpuntenmakers:

7e minuut Nathan Duim 1-0

13e minuut Jurian van den Brink 2-0

35e minuut Jasper Groothuis 2-1

47e minuut Sargon Gouriye 3-1

73e minuut Sargon Gouriye 4-1

77e minuut Sargon Gouriye 5-1

89e minuut Thijs Koopman 5-2

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer