KV Beuningen en KV Zwolle winnen slotdag Landelijke straatcompetitie Klootschieten

De heren van KV Zwolle en de dames van KV Beuningen hebben zondag 24 maart 2024 de Landelijke Straatcompetitie winnend afgesloten. De slotdag werd georganiseerd bij KV De Huier in Geesteren (Ov.). Het weer zat de sporters niet mee, het kwam deze dag met bakken uit de lucht. Hierdoor lieten de sporters zich echter niet uit het veld slaan en allen gingen vol goede moed onderweg voor de laatste van zeven speeldagen.

De laatste wedstrijddag wordt altijd ingedeeld op basis van de tussenstand. KV Zwolle nam het in een rechtstreeks duel op tegen titelverdedigers KV Beuningen. Laatstgenoemde had de eerste wedstrijddag niet in de sterkste opstelling kunnen schieten, in verband met de deelname van William Hobbelink aan de King & Queen of the Roads. Desondanks hebben zij zich dit seizoen goed gerevancheerd door de laatste wedstrijddag met nog maar twee punten achterstand op koploper KV Zwolle in te gaan. In het onderlinge duel van vandaag waren de heren uit Beuningen beter dan de mannen van KV Zwolle.

Nipte uitslag
Beuningen had 46 schoten nodig om het parcours te gooien, KV Zwolle 49 schoten. Ook de heren van KV Ons Streven uit Tilligte hadden 49 schoten, waardoor ook zij nog roet in het eten konden gooien voor de mannen van Zwolle. Toen de eindstand bekend werd, bleek dat Ons Streven een paar meter minder over de finish had gegooid, waardoor zij derde werden deze dag. KV Zwolle werd tweede en KV Beuningen won de laatste wedstrijd. Met deze stand in het achterhoofd kon de eindstand opgemaakt worden. KV Zwolle wist, na 2020, de Landelijke Straattitel te winnen met een puntentotaal van 49. KV Beuningen werd tweede met één punt achterstand (48 punten), KV Ons Streven werd derde met 38 punten.

Favoriet
Bij de dames is KV Beuningen al jarenlang de torenhoge favoriet voor de titel. Eigenlijk worden alle wedstrijden ook winnend afgesloten door de dames van Beuningen. De verrassing was des te groter toen de een-na-laatste wedstrijddag Beuningen verslagen werd door de dames van het combinatieteam De Kogeltjes. Op de laatste wedstrijddag ging het ook lang gelijk op tussen beide teams. Halverwege was het verschil twee schoten in het voordeel van KV Beuningen en op de meet was het verschil ongemerkt toch opgelopen tot 5 schoten in het voordeel van de titelverdedigers. De Kogeltjes werden tweede met 71 schoten. Derde werden de dames van KV Oud Ootmarsum die ook 71 schoten deden over de rondewedstrijd, maar minder meter over de finish gooiden.

In de eindstand konden De Kogeltjes (nog) niet verrassen, maar KV Beuningen is gewaarschuwd. Voor dit seizoen is de schaal wederom meegegaan naar KV Beuningen, De Kogeltjes werden tweede en KV Oud Ootmarsum werd derde.

Wilt u volgend jaar ook meedoen met de Landelijke Straatcompetitie? Deze mooie aanvulling op de reguliere competitie wordt gespeeld in een ‘NKB-weekend’ en geoganiseerd door de verschillende afdelingen. Een team kan bestaan uit 4, 5 of 6 sporters. Ook combinatieteams zijn mogelijk, mits zij lid zijn van dezelfde klootschietafdeling.

KV Zwolle

 

KV Beunignen

 

Winnaars dames

 

Winnaars heren
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer