In een wedstrijd in de middenmoot van de competitie heeft VV Manderveen haar ambities laten zien voor de derby op Tweede Paasdag tegen Langeveen. De generale repetitie tegen VV Buurse eindigde in een overtuigende 3-0 overwinning.

Manderveen, dat nog wat recht te zetten had na de verliespartij in oktober, was van meet af aan gebrand om met een goed resultaat van het veld te stappen. De grootste kansen in de beginfase waren dan ook voor de thuisploeg en Joris Wesselink was degene die de score opende. Hij frommelde met enig fortuin al zittend de bal over de doellijn.

Nadat beide ploegen elkaar vervolgens goed in bedwang hielden en voornamelijk moeite hadden met de hard wind, was het Kevin Huzink die zijn individuele kwaliteiten etaleerde op de achterlijn. Hij dribbelde voorbij twee man van Buurse en werd neergelegd in het strafschopgebied. Resoluut verzilverde hij het verkregen buitenkansje middels een schuiver in de rechterhoek. In het verloop van de eerste helft was Manderveen de betere en had het, zonder te scoren, Buurse eenvoudig in de tang.

Na de pauze leek Manderveen gebrand op meer en kreeg het kansen op de 3-0. Middels goed verzorgd spel was Wout Wesselink het dichtste bij een treffer. Ook Jorn Heidkamp, die de bal hard in het zijnet joeg, en de bedrijvige Kevin Huzink was de thuisploeg dicht bij treffers. Achterin hield het intussen solide stand, ondanks meerdere wisselingen in de opstelling.

Met een half uur op de klok zorgde Jorn Heidkamp op aangeven van Rick Stopel voor de derde treffer. Job Kuipers was even later nog scherp op een vrije trap en de rebound die volgde. Het waren namens Buurse ook de enige wapenfeiten na de rust.

In de slotfase werden er met het oog op de derby tegen Langeveen nog een aantal wisselingen gedaan. Luuk Withag en Wout Wesselink stonden op scherp en mochten gaan douchen, waarmee Manderveen haar ambities voor volgende week nog maar eens toonde. De laatste minuten liet Buurse nog een aantal prima aanvalsopzetten zien aan een redelijk gevulde Sportpark de Samenwerking en was Manderveen voornamelijk bezig de wedstrijd onder controle te houden. Met een 3-0 stand werd er afgefloten.

Volgende week maandag staat voor Manderveen de wedstrijd tegen Langeveen op de rol. Een wedstrijd die als een klassieker binnen de gemeente Tubbergen beschouwd kan worden. Buurse heeft een vrij weekend en mag het de week daarop opnemen tegen Zenderen Vooruit.