Manderveen komt klappen kort voor rust niet te boven

Voor de tweede keer dit seizoen moest de selectie van VV Manderveen de route naar Goor afleggen. Ditmaal was SV Hector de tegenstander; de ploeg die het in oktober nog met 4-1 over de knie legde. Na een enerverende, open wedstrijd met acht doelpunten stond na 90 minuten een 5-3 eindstand voor Hector op het scorebord.
Manderveen begon sterk aan de wedstrijd en was duidelijk de meer gretige van de twee. Na een kwartier spelen kwam Manderveen dan ook terecht op 0-1 voorsprong. Jorn Heidkamp had een afgemeten voorzet in huis en Stef Oude Vrielink werkte deze koel tegen de touwen. Enkele minuten later wist Hector via Wesley Zwoferink de gelijkmaker te scoren; 1-1 na een kwart wedstrijd.
In het verloop van de eerste helft, waarbij Manderveen en licht overwicht had en zich vergat te belonen na een aantal halve doelkansen was het opnieuw Jorn Heidkamp die zijn traptechniek liet zien. Hij slingerde de bal vanuit een hoekschop op het hoofd van Joris Wesselink en de aanvoerder kopte binnen bij de eerste paal. De bezoekers smachtten naar de rustsignaal om aan de thee te kunnen, maar in de lange blessuretijd kreeg het tot tweemaal toe een zware domper te verwerken. In de vijfde en zevende minuut van de blessuretijd wist Oleksandr Nikolaichuk te scoren, waardoor er met 3-2 stand gepauzeerd werd.
Het tweede bedrijf ging aanvankelijk gelijk op, totdat Hector een strafschop kreeg na een snelle uitbraak. Wesley Zwoferink tekende vanaf de stip voor zijn tweede treffer van de middag. Manderveen gaf niet op en bleef aanvallend voetbal spelen. In de 70e minuut wist Jorn Heidkamp zijn derde assist bij te schrijven door de bal perfect voor te geven aan Kevin Huzink, 4-3.
In de slotfase gooide Hector de wedstrijd in het slot. Oleksandr Nikolaichuk maakte de 5-3 en de Oekraïense middenvelder bewees hiermee opnieuw zijn waarde voor de ploeg.

Manderveen gaat door een lastige periode en is, ondanks dat het regelmatig aardig voetbal laat zien, al even zoekende naar de positieve resultaten. Dat de mindere resultaten te wijten zijn aan diverse blessures en schorsingen mag een understatement genoemd worden. Positief is te vermelden dat Milan Kempers na maanden van blessureleed zijn competitierentree maakte voor de ploeg van Thijs Masselink. Zondag 10 maart staat Manderveen opnieuw een flinke kluif te wachten; koploper TVV zal dan naar Sportpark de Samenwerking komen.