Mariënberg loopt Blauwtje bij Hardenberg’85

Het zat er (bijna) geen moment in.

Op basis van de tweede helft won de thuisploeg verdiend van een machteloos Mariënberg.

Je moet ergens in geloven maar afgelopen zaterdag liep er een elftal vol atheïsten op sportpark Baalderveld van onze gastheer Hardenberg’85. Het geloof in een goed resultaat ebde met de minuut steeds verder weg! Zelf schietgebedjes hielpen op het laatst niet meer. Wisselen om het wisselen… De voorbijrazende treinen liepen wel één op één, de Westerparkbewoners helaas niet! Neuh, je kon er alle clichés op loslaten. Alles was goed behalve de uitslag. 3-1. Mooie uitslag normaal gesproken. Achteraf is mooi wonen! Je hoopt nog ergens op na het eerste bedrijf. De strijd was gelijk (1-1). Wij hielpen de thuisploeg in het zadel. Alsjeblieft hier heb je de bal, kijk maar wat je er mee doet.

Nou dat hoef je Berend Weiden, de topscorer van de 4e klasse C, niet twee keer te zeggen. Hij maakte de 1-0 onder Thijs door. Gelukkig was daar snel de gelijkmaker, Job Wolters maakte de 1-1 nadat de eerlijke grensrechter van de thuisploeg, Bert Broek, terecht niet vlagde. Maar ik geef het je te doen. 8, misschien wel 9 van de tien grensrechters steken die geblokte vlag wel in de lucht. Door de bomen het bos willen blijven zien.

Maar het was een soort van milde uitstel van executie deze middag. Al konden wij dat in de pauze nog niet bevroeden. Het bakkie leut van Marjo smaakte goed. Zag Cees de Bruin aan de muur hangen (figuurlijk dan…) en kreeg al voorzichtig zin aan zo’n pretkegel.

Drie kwartier later mochten wij daadwerkelijk aan de groene flesjes van Grolsch, Veltins hebben ze al twee seizoenen aan de spoorlijn geparkeerd. Bij Hardenberg’85 waren ze na afloop beter gemutst dan de heren van Mainbarg. Neuh, het zat er geen moment in afgezien van enkele kleine kansjes in het begin van het tweede bedrijf. Een kinderhand is gauw gevuld, nu weer met paaseitjes. Dan weten de betweters aan de zijlijn het allemaal beter en daar zat tevens een kern van waarheid in.

Tja, we hadden misschien eerder moeten wisselen. Je had wat munitie op de bank zitten. Maar Mariënberg schoot zichzelf in de roodzwarte voet. Nog knap, omdat wij vertrokken waren van het Westerpark met lege luciferdoosjes en zonder een arsenaal aan wapens. Het was het allemaal net niet. Niet dat Hardenberg’85 zo’n wonderploeg is maar zij zaten er steevast korter op, veel tweede ballen waren voor hen en waar Mariënberg opzichtig struikelde over hetzelfde leder. Neuh, wij hadden nog wel 3 kwartier kunnen ballen, het zat er gewoon niet in! Kan gebeuren, kann passieren maar jammer blijft het. Het had niet gehoeven, namelijk…. In de 4e klasse steekt er geen enkele ploeg boven het maaiveld uit, althans voorlopig niet. En wij sowieso niet! Wij moeten komende week, om maar zo’n cliché uit de kast te halen, uit een compleet ander vaatje gaan tappen tegen koploper Lutten, (die won met 6-3 van Daarle(!), om geen natte voeten te krijgen. Elke week kan de wereld er anders uitzien in deze 4e klasse. Nu hangen er even donkere wolken boven het Westerpark maar zie de zon alweer gloren.

Deze mispeer kunnen wij nu nog wel hebben maar niet langer meer gebruiken. Volgende week is er kans op eerherstel. Mariënberg kennende verwacht ik dat koploper Lutten een bijzondere zware kluif aan ons gaat krijgen. Wat ik oe brom! Gek genoeg is dat geloof er nog volledig. Misschien hardleers, maar je moet ergens in geloven.

Niet dan? Geloof nog steeds in Mainbarg maar dat moeten wij volgende week wel weer de lont in het juiste kruidvat steken. D’r op of geen vreten! Voor nu, fijn weekend. Ga patatjes bakken, of moet dat friet zijn??

Joah, mag wel zo.

(AD)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer