Matig Bon Boys kent perfecte zondag

Het was één van de mindere wedstrijden van het seizoen. Daar was iedereen het na afloop wel over eens. En toch werd het voor Bon Boys een hele goede zondag. De ploeg won zelf met 1-0 van Dalen en zag de naast concurrent Germanicus punten verspelen, waardoor er eindelijk een gaatje op de ranglijst is ontstaan.

In een lange reeks van 26 competitieduels speel je niet altijd de pannen van het dak. Dat lukt zelfs de best voetballende ploeg van de wereld Manchester City niet. De kunst is om op een mindere dag geen schade op te lopen en daarin slaagde Bon Boys zondagmiddag. Het is zeker niet zo dat Bon Boys een offday had op deze eerste prachtige lentedag, maar van het duel kregen de vele toeschouwers ook niet meteen kriebels van opwinding in de buik. Bon Boys was veel beter dan Dalen, maar het sprankelde niet. Het spel oogde stroperig en zat vol slordigheden. Teveel spelers worstelden met de vorm van de dag.

Desalniettemin was de zege verdiend. De thuisploeg maakte het spel en stichtte het meeste gevaar, al was Dalen in de tweede helft nog wel een keer dichtbij de gelijkmaker.

Dat Dalen als enige dit seizoen punten heeft afgesnoept van Bon Boys is geen toeval, zo werd zondag nog eens duidelijk. De ploeg van voormalige cultheld van FC Groningen Martin Drenth was opnieuw in staat om het ritme van de Veldmaters te breken. Gedisciplineerd en vol overgave stortte Dalen zich in de persoonlijke duels. Bon Boys had het daar lastig mee en vond voor rust ondanks een groot overwicht nauwelijks een opening. Het was constant zoemen, maar niet prikken.

Dat de openingstreffer na 41 minuten uit een individuele oprisping kwam, wekte dan ook geen verbazing. Rutger Scharenborg haalde vlak voor rust het slot van de deur door de bal met zijn linkervoet op een heerlijke wijze in de rechterhoek te krullen. Een prachtgoal, in de stijl van Arjen Robben.

Na rust zocht Bon Boys de snelle beslissing en de dreiging nam ook toe, maar net als in de eerste confrontatie in Drenthe gaf de uitstekende doelman van Dalen ook dit keer geen krimp. De 2-0 hing voortdurend in de lucht, maar het ontbrak Bon Boys aan de angel om door te drukken.

En zolang het verschil maar één treffer is, blijft het spannend. Zeker met de kopkracht van de bezoekers. In de blessuretijd kreeg Dalen nog een vrije trap, waarna de complete luchtmacht zich meldde in het strafschopgebied, maar doelman Wouter Lankheet was het meest attent van allemaal, waardoor elke Veldmater opgelucht ademhaalde.

Weer drie punten erbij en voor de vierde keer op rij de nul. Bon Boys incasseerde in 2024 nog geen enkele treffer en dat geeft de stabiliteit wel aan. Stabiel zijn betekent ook dat je wedstrijden wint, waarin je zelf niet het gewenste niveau aantikt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer