Mooie overwinning v.v. Den Ham

In Hengelo boekte Den Ham tegen de H.V.V. Tubantia een verdiende overwinning. Van meet af aan werden de Hengeloers door Den Ham onder druk gezet. De jeugdige Hengelose ploeg was niet opgewassen tegen de mentaal en fysiek bovenliggende ploeg van Den Ham.

Toch bleven de doelpunten uit. Dat was mede te danken aan het uitstekende keeperswerk van doelman te Vaanholt van Tubantia. In de 23e minuut was hij drie keer op een rij de matchwinnaar bij kansen van Luuk Kuiper en Tomas Remmink. In de 30e minuut kwam hij bij een inzet van Remmink opnieuw als winnaar uit de bus.

Tegen de pauze begon Tubantia meer druk te zetten wat resulteerde in een kans in de 38e minuut die door Jeffrey Ekkel onschadelijk werd gemaakt.

5 minuten na de pauze was daar dan de lang verwachtte voorsprong voor Den Ham. Nadat doelman te Vaanholt in eerste instantie een inzet van Kevin Ruiterkamp wist te pareren was het Luuk Kuiper die in de rebound met een geplaatste kopbal de meer dan verdiende voorsprong op het scorebord bracht.

Daarna liet Den Ham de teugels wat vieren, waardoor de gastheren toch soms dachten dat er deze middag wat viel te halen. Die gedachten werden in de 85e minuut door invaller Julian Nijland echter te niet gedaan. Na een mooie aktie van Luuk Kuiper die randje 16 de bal vrijmaakte, gaf hij een wippertje aan Julian Nijland die vanaf zo’n 15 meter de bal volley in het dak van het doel knalde. Een beauty van een doelpunt. Hierna was de wedstrijd gelopen en gingen de Hammenaren verdiend met de volle buit richting het brinkdorp.

Den Ham staat thans op een gedeelde 6e plaats in de competitie. Ook dit seizoen degraderen er 2 ploegen rechtstreeks aan het einde van het seizoen. De nummers 10 t/m 12 spelen daarna in de nakompetitie voor klasse behoud. Met het programma van de komende weken voor de boeg, voor Den Ham zaak te trachtten een veilige marge op te bouwen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer