NEO wint opnieuw, nu met 3-0 bij Stevo

De goede serie na de winterstop, op de zeperd bij Achilles’12 na, heeft in Geesteren een vervolg gekregen. In een niet al te beste wedstrijd was NEO uiteindelijk effectiever dan de energieke thuisclub en won verdiend met 3-0.

Onder mooie omstandigheden en met Jochem Stam op de positie van de afwezige Jasper Scholten en Kevin van den Brug in de aanval wilde Stevo per se de overwinning tegen Dalfsen een goed vervolg geven. De ploeg van Michiel Mensink hanteerde een wat ander speltype dan NEO en probeerde met behoorlijk opportunistisch spel het de NEO-defensie moeilijk te maken. Dat lukte de ploeg in roodgeel maar mondjesmaat, meestal wist de NEO-defensie er wel raad mee.

De eerste kans was voor Stef Rompelaar. De spits omspeelde zelfs doelman Bas Beernink, maar helaas werd hij te veel naar buiten gedrongen en leverde het slechts een doelschop voor Stevo op. Vlak daarna viel een gevaarlijke verre ingooi van de thuisclub net niet goed voor een roodgele spits en kon Leco Zeevalkink redding brengen,

Na twintig minuten kwam NEO op voorsprong. Bas Spenkelink bediende Wessel Bom die Ron Spoler aan het werk zette. Diens voorzet kon maar half verwerkt worden en Jochem Stam was ter plekke om de rebound binnen te schieten: 0-1

Nadat Wessel Bom een bal rakelings naast had geschoten kwam NEO binnen het half uur ook op 0-2. Een strakke voorzet van Wessel Bom werd nipt gemist door Stef Rompelaar, maar Kevin van den Brug was attent en prikte de bal binnen.

Wessel Bom had nog voor de thee twee riante mogelijkheden om koppend de voorsprong uit te breiden, maar de wingback had, tot zijn eigen frustratie, het vizier niet goed afgesteld. Bas Beernink moest ook nog handelend optreden toen Max Brunninkhuis hem van grote afstand bijna verraste.

NEO moest erg attent zijn bij spelhervattingen van de thuisclub. Tien minuten voor de thee werd een hoekschop rakelings naast gekopt door Thomas Steggink en vlak voor rust schoot Joes Masselink over, maar de 0-2 bleef op het scorebord staan.

NEO wisselde twee keer in de rust. Ephrem Aslan had een tamelijk dubieuze gele kaart gekregen en werd vervangen door Mats Velner. Jochem Stam bleef met een hamstringblessure ook achter in de kleedkamer, Bram Rikhof verving hem.

Dezelfde Bram Rikhof maakte vijf minuten na de hervatting bijna de 0-3, na een mooie actie van de goed spelende Wout Bartelink maar zijn inzet werd op het laatste moment tot hoekschop verwerkt.

Stevo probeerde de bakens te verzetten, hanteerde regelmatig de lange bal, maar kreeg in de fase maar een paar kleine mogelijkheden, onder andere middels een schot voorlangs van Daan Kottink.

Na een kleine twintig minuten schreeuwde heel Geesteren om een strafschop toen Leco Zeevalkink een bal wegwerkte, maar daarbij ook een tegenstander tegen het gras werkte. Arbiter Tanja zag er echter geen overtreding in.

Stef Rompelaar had direct daarna het duel kunnen beslissen, maar Bas Beernink kwam als overwinnaar uit de bus in een 1-op-1-duel. Ook de volgende kansen waren voor NEO. Kevin van den Brug sloot een geweldige actie helaas af met een mindere slotpass, Stef Rompelaar zag een volley gestopt door Beernink en alweer Rompelaar schoot voorlangs na een voorzet van de ingevallen Mauro Lohuis. Later kwamen ook Kevin Roesink en Twan Weghorst trouwens nog in de ploeg.

Nadat Joes Masselink nog een inzet gestopt zag door Leco Zeevalkink was het slotakkoord voor Bram Rikhof. De youngster was attent toen Beernink de bal loste na een strak schot van Ron Spoler: 0-3

Voetballend was het niet allemaal top wat NEO liet zien vanmiddag, maar als je binnen een week negen punten haalt met een doelsado van 13-0, dan valt er niet al te veel te klagen. NEO consolideert hiermee de derde plek en heeft twee punten achterstand op DZC’68.

Komende zaterdag om 18.30 wacht NEO een tegenstander van formaat. SVZW, de sleeping giant uit de 1H komt op bezoek op ’t Wooldrik. De ploeg heeft maar twee verliespunten minder dan NEO.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer