Opnieuw winst voor Den Ham

In de uitwedstrijd tegen Barbaros in Hengelo trok Den Ham opnieuw aan het langste eind en ging met de volle buit huiswaarts. In tegenstelling tot vorig seizoen valt het kwartje dit seizoen wel opvallend vaak richting Den Ham. En dat is absoluut geen geluk te noemen, maar een puike prestatie van de mannen van trainers Nijzink en Brakert, die vanuit een gesloten collectief de tegenstander tegemoet treden. . Samen met de buren uit Vroomshoop kreeg Den Ham dit seizoen nog maar 22 tegen treffers.

Tegen Barbaros kreeg Den Ham in de 25e minuut een tegentreffer. Afwachtend handelen in de linker verdedigingszone had een voorzet tot gevolg die door Romin Ahmadi achter doelman Jeffrey Ekkel werd gewerkt. Tot dat moment was Den Ham de bovenliggende ploeg en ook daarna was dit het geval. Doelman Ekkel moest echter in de 40e minuut alle zeilen bij zetten om een tweede Hengelose treffer te voorkomen.

Toen was daar de 42e minuut. Denk hierbij even aan Arjan Robben in zijn beste dagen die vanaf de rechter flank naar binnen kwam en vervolgens scoorde. Datzelfde zagen de Hammer supporters vorige week al in de thuiswedstrijd tegen BWO van Thomas Remmink vanaf links. Zijn treffer van deze week was zo mogelijk nog mooier. Vanaf de linker zijlijn, de bal kappen, om de tegenstander heen en met rechts strak in de verre hoek knallen. Wederom een beauty van een doelpunt.

De 2e helft ging Den Ham door met het goede spel. Een solide verdediging met daarvoor een middenveld waar Malke Gecer duidelijk zijn stempel op de wedstrijd drukte. Die kom je echt niet zo maar voorbij. Bij Den Ham werd Jelmer Bolks vervangen door Tijn Marsman waardoor er in het team een paar omzettingen plaatsvonden. Barbaros kreeg wel nog een prima kans in de 83e minuut toen een kopbal ruim over het Hammer doel ging.

Den Ham wisselde. De moegestreden Kevin Ruiterkamp en Julian Nijland werden vervangen door Randall van Haarst en Daan Timmerman. Dat gaf weer frisse initiatieven aan de Hammer aanval. Thomas Remmink zag in de 85e minuut een inzet door de doelman gekeerd. Slechts 2 minuten later was er vanaf rechts door Randall van Haarst een mooie voorzet op Daan Timmerman. Die stuurde zijn tegenstander met een voetbeweging het bos in en scoorde fraai de 1-2. Daarna werd bij Barbaros de 36 jarige verdediger Douglas Texeira naar de spits gestuurd om te proberen de gelijkmaker te forceren. Het mocht echter allemaal niet baten. Ruim in blessuretijd nog een wissel bij Den Ham waarbij Remmink werd vervangen door Justin Smit. Die had zowaar bij zijn eerste balcontact zelfs in de slotminuut de 1-3 op zijn schoen. Zijn volley vanaf randje zestien werd echter gekeerd door een Barbaros verdediger.

Al met al een prima overwinning voor Den Ham.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer