Opvallend: FC ‘t Centrum en VV Manderveen staken wedstrijd bij een 4-2 stand

In een wedstrijd waarbij na 75 minuten een 4-2 stand op het scorebord stond, is het duel tussen het thuisspelende FC ‘t Centrum en VV Manderveen niet uitgespeeld.

De beide ploegen bivakkeren stevig in de middenmoot en maken geenszins nog kans op promotie. Toch begon Manderveen offensief aan de wedstrijd. Door hoog druk te zetten en een hoog tempo te hanteren zocht het direct, met succes, de aanval. Jorn Heidkamp en Kevin Huzink waren na enkele minuten spelen al dichtbij de 0-1, waarna Wout Wesselink een goede persoonlijke actie bekroonde door raak te schieten.

Manderveen was al vroeg in de wedstrijd zoekende naar een verdubbeling van de marge, maar kwam goed weg toen Job Kuipers weggleed en, al dan niet door het maken van hands buiten het strafschopgebied, nog redding kon brengen. Even later, toen de thuisploeg wat beter in de wedstrijd kwam, volgde ook de 1-1. De rechtsbuiten van de Enschedeërs schoot raak. Met een Manderveens overwicht, maar op de tegenstoot zeker ook kansen voor ‘t Centrum, zochten beide ploegen de kleedkamer op met een gelijke stand.

In de eerste minuten na rust was Manderveen assertief op zoek naar de 2-1. Kevin Huzink, Jorn Heidkamp misten jammerlijk en ook Cees Peterman wist zijn eerste doelpunt namens Manderveen niet aan te tekenen.

Aan de andere kant bleek de defensie van Manderveen, die mede door noodgedwongen wisselingen al vaker niet solide oogt, niet in staat grote aantallen tegendoelpunten te voorkomen. De 2-1 voor ‘t Centrum viel door defensief geklungel bij Manderveen. Kevin Huzink maakte snel gelijk nadat de scheidsrechter geheel terecht het lef had het vlagsignaal van de grensrechter te negeren. Ook de 3-2, na 55 minuten spelen, viel als gevolg van defensieve wanorde.

In het verloop van de wedstrijd zocht Manderveen wel naar doelpunten, maar leek het geloof na veel gemiste kansen en het eenvoudig weggeven van de tegengoals steeds meer weg te ebben. Intussen werd het doel Job Kuipers steeds meer onder vuur genomen en moest de doelman dan ook meerdere keren redding brengen. Met een klein half uur te spelen werd het spel onvriendelijker en werd buiten het zicht van de scheidsrechter Kevin Huzink met een rake vuistslag naar de grond gewerkt. Het intimiderende spel van de thuisploeg bracht Manderveen mentaal niet van de wijs en zorgde zelfs voor wat meer pit in de ploeg. Jorn Heidkamp was dichtbij de 3-3 en Kevin Huzink poogde middels een vrije trap nog doel te treffen.

In de 70e minuut viel aan de andere kant toch de 4-2, waarmee het duel gespeeld leek. Niet voor het eerst werd er in de achterhoede niet kordaat opgetreden waarna het halve dozijn aan doelpunten deze middag voltooid werd.

Het bleek direct het laatste doelpunt van de wedstrijd, want enkele minuten later ontspoorde de wedstrijd nogal. Kevin Huzink, die eerder in de wedstrijd al eens een een tik op zijn kaak kreeg, werd hardhandig neergelegd voor de dug-out van Manderveen. In de tumult die ontstond bemoeiden ook supporters van de Enschedeërs zich met de gebeurtenissen op het veld. Er volgden behoorlijke tikken, waarbij een speler van Manderveen naderhand de hulp van de huisartsenpost nodig had. Manderveen besloot na alle commotie op het veld en na diverse dreigementen gedurende de tocht naar de kleedkamer, direct het sportpark te verlaten.

De stand op het moment van staken was 4-2 voor ‘t Centrum. Voor Manderveen, dat voor de vijfde keer op rij niet wist te winnen, zal de nederlaag niet de grootste zorg zijn. Wegens het feit dat er rake klappen zijn gevallen, is het bestuur van VV Manderveen van mening dat de KNVB zich hierin zou moeten gaan mengen en eventuele stappen moet ondernemen tegen de gang van zaken op Sportpark ‘t Centrum.