Puntendeling v.v. Den Ham

In de thuiswedstrijd tegen B.W.O. uit Hengelo keek Den Ham na 5 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. De zeer beweeglijke linker spits Mika Lansink was zijn tegenstander te snel af en zette vervolgens twee tegenstanders op het verkeerde been, waarna doelman Ekkel kansloos was op zijn inzet. Dat was even een tegenvaller voor de Hammenaren. Een paar minuten later had Ruben Kelder al de gelijkmaker op de slof met een fantastische omhaal. In een reflex wist doelman Tanke die poging echter te keren.

Een paar omzettingen in het team van Den Ham door trainer Nijzink , gaven wel meer druk maar geen doelpunten.

In de 25e minuut opnieuw een grote kans voor Den Ham. Vanaf links trok Thomas Remmink de bal strak voor en Michiel Schurink zag vervolgens zijn inzet tot ontzetting van hemzelf en het Hammer publiek naast het doel gaan.

Na de pauze kwam Den Ham goed uit de kleedkamer. Ruben Kelder werd gewisseld voor Tijn Marsman, die meer dan behoorlijk inviel deze middag In de 59e minuut was daar de verdiende gelijkmaker voor Den Ham . Vanaf de rechter flank ging een vrije schop van Jelmer Bolks ineens in het doel achter de verbouwereerde doelman Tanke van B.W.O. Den Ham bleef druk zetten en slechts 3 minuten later was daar dan ook de Hammer voorsprong toen een uitstekende aktie van Thomas Remmink op de linkerflank door hemzelf in de verre bovenhoek werd geschoten. Een beauty van een doelpunt. Slechts eén minuut later werd een derde Hammer doelpunt helaas afgekeurd wegens buitenspel.

Daarna kantelde de wedstrijd weer de kant van B.W.O. op. Lange tijd leek het alsof Den Ham de 2-1 voorsprong over de streep zou trekken. In de 83e minuut moest Den Ham toch de gelijkmaker toestaan na een uitstekend uitgevoerde aanval van B,W.O. Tom Harders schoot de verdiende gelijkmaker binnen.

Door dit gelijkspel blijft de afstand tussen Den Ham en B.W.O . nog steeds 6 punten en staan de Hammenaren op een keurige 5e plek op de ranglijst.

Den Ham 2 wist vooraf aan het eerste team de belangrijke thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen 2 met een 2-1 overwinning af te sluiten, waardoor de mannen van trainers Kolkman en Deijk de koppositie hebben overgenomen in hun klasse.