Sportlust boekt een zakelijke overweging op sv Zalk

Na de overwinning op Lemele van vorige week is de titel strijd weer helemaal opengebroken in 5C. Lemele begon deze zaterdag wat eerder aan hun wedstrijd en stond al snel op voorsprong. Sportlust wist dan ook dat er tegen Zalk gewonnen moest worden om het verschil van twee punten te behouden.

De wedstrijd begon rustig met veel balbezit voor de mannen van Job Lamberink. Pas na 20 minuten kwam de eerste grote kans voor Sportlust na een aanval over rechts. Gijs Kleinheerenbrink kon de voorzet van Wout Botter binnen schieten, maar door een polletje op het erbarmelijke veld kreeg Gijs de bal vanaf twee meter niet tegen de touwen. Drie minuten later na een korte corner probeerde Tim Spoor Dennis Jozic in stelling te brengen. Met enige fortuin belande de foutieve aanname (opnieuw het veld) voor de voeten van Toon van Dam die de bal onder in de verre hoek wist te strepen. Sportlust creëerde daarna nog twee kansen voor rust, maar beloonde dit niet met een doelpunt.

Ondanks ook het overwicht in de tweede helft lukte het Sportlust niet de wedstrijd snel in het slot te gooien.

In de 71e minuut kwam Sportlust dan eindelijk op een 2-0 voorsprong door een voorzet van Tim die door de ingevallen Simon Spoor kon worden binnengeschoten. In de 76e minuut kreeg Simon een druk in de rug binnen de bekende lijnen wat de leidsman deed besluiten de bal op de stip te leggen. Tim schoot de penalty fraai binnen waardoor ook de derde treffer een feit was. Na de 3-0 waren de punten wel binnen. Sportlust probeerde het doelsaldo nog te verhogen en dit resulteerde in de 4-0. Allard Hankamp kon bij de eerste paal de corner van Tim binnenkoppen.

Door deze overwinning blijft Sportlust op twee punten van koploper Lemele staan. Volgende week gaat Sportlust op bezoek bij het solide Wijthem.