Sportlust pakt periodetitel na overwinning op Koninklijke UD

Het eerste elftal heeft afgelopen zaterdag de tweede periodetitel weten te winnen nadat in een moeizame wedstrijd Koninklijke UD uiteindelijk toch met 3-1 werd verslagen.

Sportlust speelde een erg moeizame eerste helft waarin het maar niet lukte om in het gebruikelijke ritme te komen. Het baltempo lag te laag, er werd te weinig initiatief genomen en bovendien werd er veel onnodig balverlies geleden. De resulteerde er dan ook in dat de bezoekers, voornamelijk vanuit hoekschoppen, het gevaarlijkst werden. De grootste kans van de eerste helft was echter wel voor Sportlust. Na een onderschepping op het middenveld werd spits Dennis Jozic richting het doel van de tegenstander gestuurd maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de voeten van de doelman. Zo werd er gerust met de brilstand op het scorebord.

De openingsfase van de tweede een redelijk vergelijkbaar spelbeeld als de eerste helft. Dit veranderde nadat na een uur spelen toen Toon van Dam en Simon Spoor in het veld kwamen. Er ontstonden al vrij snel een aantal hachelijke situaties voor het doel van de bezoekers. Echter, vrijwel uit het niets wist UD na een mooie aanval de voorsprong te pakken. Er waren op dat moment nog 25 minuten te spelen. Direct na de openingstreffer zette Simon spits Dennis vrij voor het doel maar Dennis zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal gaan. Enkele minuten hierna was het wel raak. Na een goede inspeelpass van Dinand Hankamp draaide Dennis knap bij zijn tegenstander weg en schoot ditmaal wel gedecideerd raak. Tien minuten voor tijd kreeg Sportlust de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te pakken doordat er een strafschop werd gegeven toen Dennis in zijn rug werd gelopen. De strafschop werd feilloos benut door Tim Spoor. De gastheren dachten toen de wedstrijd uit te kunnen spelen maar het maakte zichzelf nog moeilijk nadat Luuk Bruins een directe rode kaart kreeg. Uit de gegeven vrije strap dacht UD op gelijke hoogte te komen maar het doelpunt werd gemaakt vanuit buitenspelpositie. In de slotfase van de wedstrijd stuurde Simon collega spits Dennis nogmaals de diepte in en Dennis omspeelde de doelman en tekende voor zijn tweede doelpunt van de middag nadat hij de bal binnenschoot.

Hiermee won Sportlust de wedstrijd met 3-1 en pakte het de tweede periode waarmee nacompetitie voor promotie is gegarandeerd. Volgende week gaat Sportlust op bezoek bij koploper Lemele. Bij een eventuele overwinning komt de titelstrijd weer volledig open te liggen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer