Sterke eerste helft niet voldoende voor VV Manderveen

In een verhit treffen met koploper T.V.V. uit Enschede heeft VV Manderveen in eigen huis niet kunnen stunten. Na een sterke eerste helft, waarbij het vroeg de voorsprong nam, werd het 1-2 voor de bezoekers.

Nadat het Manderveense dameselftal eerder op de middag met een eclatante 8-1 zege had laten zien hoe het moest, begonnen de mannen van Thijs Masselink voortvarend aan de wedstrijd. Nadat Jorn Heidkamp na een minuut spelen al de vuisten van de doelman had getroffen en Kevin Huzink zijn kopbal over het doel zag belanden, was het laatstgenoemde die zijn eigen verdiende strafschop binnenschoot.

Met de wind in de rug en gestrekt door de voorsprong leek Manderveen op weg naar meer doelpunten. Kansen van Jorn Heidkamp, Wout Wesselink, Wout Geerink én Kevin Huzink troffen geen doel, waarna de leidsman de beide elftallen naar de thee stuurde.

Na de rust bleken de rollen totaal omgedraaid. Manderveen was de regie totaal kwijt en het was T.V.V. dat de klok sloeg. Het duurde dan ook niet lang voor de gelijkmaker op het scorebord werd gebracht. Een handsbal van Wout Geerink zorgde ervoor dat de scheids resoluut naar de stip wees. Zo zeker als de scheids van zijn zaak was, was Ekrem Lök ook; hij joeg de bal hard via de onderkant van de lat in het doel. Manderveen zag ook na de gelijkmaker een Enschedese storm op zich af komen, maar het speloverwicht werd door de koploper amper omgezet in kansen.

Dat de gehavende ploeg van Thijs Masselink laat in de wedstrijd opnieuw het deksel op de neus kreeg, is tekenend voor het seizoen van Manderveen. Ekrem Lök legde aan voor een vrije trap en ondanks dat de afstand te groot leek om het ineens te proberen pegelde hij vanaf 30 meter de bal met een zwabber voorbij Job Kuipers. De wedstrijd kreeg wat oponthoud toen er na de 1-2 wat commotie ontstond; enkele spelers van T.V.V. juichten op provocerende wijze tegenover het Manderveense publiek.

In de slotfase werd debutant Hidde Sauer nog gebracht om de gelijkmaker te forceren, maar zonder succes. Verder dan een mislukte voorzet van Stef Oude Vrielink die bijna in het doel belandde kwam de ploeg van Thijs Masselink niet, waarmee opnieuw een aardige wedstrijd en solide defensief werk niet beloond werd met punten. Het bleef bij 1-2 voor de Enschedeërs.

Volgende week staat voor Manderveen een bezoek aan FC ‘t Centrum op de planning. Het blijft achtste in de rangschikking. T.V.V, dat koploper blijft, krijgt Zenderen Vooruit op bezoek.