TVC ’28 ondanks droomstart hard onderuit tegen vv Berkum

TVC ’28 mocht op zaterdag 2 maart aantreden voor het tweede keer treffen met Berkum dit seizoen. Voor aanvang kent het verschil tussen beide teams zes punten, echter heeft Berkum twee wedstrijden meer gespeeld. Klokslag 18:00 zat de tribune op Sportpark de Grote Moat mooi volgepakt en floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De enkelingen die toch iets later dan 18:00 plaatsnamen zullen die fout niet nog een keer maken. Binnen vier minuten tekende Sam Holsink voor het eerste doelpunt van de wedstrijd na en snelle uitbraak over de linkerflank van Mart Groothuis. TVC ’28 begon simpelweg beter aan de wedstrijd en Berkum liet het gebeuren. Dit resulteerde in de 10e minuut al voor de 2-0. Een vrije trap van Niek Staarink belandde bekeken op het hoofd van Jelle Leenders, die keurig in de verre hoek binnenkopte: 2-0. Het leek een kopie van de wedstrijd eerder dit seizoen tegen Berkum; toentertijd had Berkum na 10 minuten comfortabel een 2-0 voorsprong.

Deze voorsprong leidde tot verlies in concentratie bij de ploeg van Berthil ter Avest. Slordigheid achterin resulteerde in een uitbraak en een doelpunt van Berkum in de 15e minuut. Vince van den Akker maakte gebruik van dit buitenkansje. TVC ’28 mocht zich absoluut nog niet rijk rekenen, dus tapte een vaatje bij. Zowel Mart Groothuis en Niek Staarink kwamen in goede scoringsposities door snelle spelverplaatsingen van Wessel Hofste, maar beide zagen hun doelpogingen naast het doel belanden. Even daarna schoot TVC ’28 zich wederom in de voet, door voor een tweede keer slordig met de bal om te gaan achterin en de 2-2 cadeau te geven aan Berkum. Ditmaal was Lars Miedema de doelpuntenmaker, en wederom deed zich een kopie voor van de wedstrijd eerder dit seizoen; toen wist TVC ’28 de snelle 2-0 achterstand nog voor rust om te buigen in een 2-2. Dat het bij 2-2 bleef kwam door het engeltje op de goal van Wouter Goos. Goos hield vlak voor rust twee ballen uit het doel met fenomenaal keeperswerk, en even daarvoor was een inzet van Berkum op de lat beland. Met een 2-2 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Al snel na rust bleek het dat Berkum niet nog een keer over zich heen zou laten lopen. Na drie minuten kwam Berkum op 2-3 via Lars Miedema. De rug rechten kon TVC ’28 ook niet, want in de 53e minuut kwam Berkum op 2-4 via Nick Kleen en verdween het geloof uit de thuisploeg. Nog weer vijf minuten later kon de term ‘nederlaag’ veranderd worden in ‘afstraffing’ toen Marc van der Meulen tekende voor de 2-5.

Een opmerkelijk moment bracht een klein sprankje hoop in de TVC-harten toen Alex van Hoesel met een rode kaart het veld moest verlaten voor een slag in het gezicht van Niek Staarink, maar de thuisploeg kon hier geen voordeel uit halen. Even later werd het spelersaantal alweer gelijk door een tweede gele kaart van Mart Groothuis. Tot overmaat van ramp scoorde Berkum in de slotfase nog de 2-6 en konden ze zeer verdiend de punten in de bus mee terug nemen.

Komende week zal TVC ’28 twee mogelijkheden hebben om de rug te rechten. Aanstaande donderdag worden de laatste 20 minuten tegen DETO gespeeld en

aanstaande zondag komt Longa ’30 op bezoek op de Grote Moat. Om 14:00 wordt er afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer