TVC ’28 verslaat als team Longa ’30 met 1-0

Vanmiddag stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Longa ’30 op de rol. In Lichtenvoorde werd er knap met 2-3 gewonnen. Vandaag was een sleutelwedstrijd, want TVC ’28 kon Longa ’30 op 10 punten zetten, maar bij verlies zou de afstand nog maar 4 punten bedragen. Helaas was Mart Groothuis geschorst na een 2e gele kaart vorige week thuis tegen VV Berkum.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig. Een paar kleine mogelijkheden voor Longa ’30, maar Wouter Goos zat er telkens goed bij. In de 19e minuut was er een prachtig afstandschot van Sam Holsink, maar deze werd op een geweldige wijze gekeerd door de goalie van Longa ’30, Dyon Esink. Beide ploegen waren slordig in balbezit. In de 36e minuut komt Sam Holsink alleen door, maar hij weet helaas niet te scoren. In de 40e minuut was er een geweldige pegel van Longa ’30 speler Rick Bosma, maar ditmaal was het Wouter Goos die de bal perfect wist te verwerken tot hoekschop. De thee werd opgezocht met een 0-0 ruststand.

In het 2e bedrijf kreeg Okke Schepers het direct op de heupen en wist met een bekeken schot de 1-0 op het scorebord te zetten in de 47e minuut. Direct daarna onoplettendheid in de verdediging bij TVC ’28 waardoor Thomas Kerperien van Longa ’30 een vrije schietkans kreeg. Gelukkig voor TVC ’28 ging zijn schot net voorlangs. In de 68e minuut was het Niek Staarink die 1 op 1 met keeper Dyon Esink kwam. Echter koos Niek voor een stiftbal die Dyon simpel kon pakken. Een hard schot laag in de hoek had waarschijnlijk meer succes gehad! Het bleef verder een rommelige wedstrijd. In de 85e minuut raakte Mick Schlepper geblesseerd, echter had trainer Berthil ter Avest al 3x gewisseld. Voor het eerst in de carrière van Mick in de hoofdmacht van TVC ‘28 kon hij in de spits acteren en was het achterin alle vrouwen en kinderen eerst. Het was billen knijpen de laatste 10 minuten. Maar ondanks de 10,5e man werd er gestreden om elke meter door het team van TVC ’28. Daarmee smaakte het gerstenat met deze teamprestatie alleen maar beter na deze belangrijke overwinning!

Met deze overwinning staat TVC ’28 op een keurige 8e plek in het linkerrijtje van de 4e divisie. Wie dit, voordat de competitie begon, ingevuld zou hebben bij Unibet zou een quotering van minimaal 48x de inleg hebben gehad. Volgende week zondag 17 maart wacht de lastige uitwedstrijd tegen Rohda Raalte. De bal gaat om 14.00u rollen op Sportpark Tijenraan in Raalte.