Volgende nederlaag voor DTC na kleurloze wedstrijd tegen Overwetering

Opstelling DTC’07: Jordi Visschedijk; Mick Fox, Wout Potijk (Mart Scholte Lubberink), Pim Scholte Lubberink (Roel Potijk), Daan Groener (Rik Groeneveld); Jelco Nijhuis (Wessel Weusthof), Wout Groeneveld, Mark Hesselink, Niels Wessels (Nick Huusken); Sam Tebbe en David Westerhof.

LATTROP – Sportpark Lattrop was het decor voor de wedstrijd tussen DTC ’07 en SC Overwetering. Het veld lag er in vergelijking met de vorige wedstrijd een stuk beter bij en de aangename voorjaarszon zorgde ervoor dat vele supporters hun weg naar het sportpark hadden gevonden. De bezoekers bivakkeren aan de bovenkant van de middenmoot en wisten de eerdere wedstrijd dit seizoen overtuigend met 5-0 te winnen.

Bij DTC keerde de geschorste Pim Scholte Lubberink terug in de basis. De start van DTC was fel en de spelers leken er zin in te hebben. Kansen waren in de openingsfase schaars. Een verdwaalde voorzet van de gasten raakte nog wel de lat, maar verder waren er weinig uitgespeelde kansen. Een schot van afstand vormde eveneens geen probleem voor doelman Jordi Visschedijk. Na een halfuur kwam Overwetering op voorsprong. Een schot passeerde verschillende spelers en uiteindelijk ook de keeper van DTC en verdween in de benedenhoek, 0-1.

DTC reageerde vrij snel na de openingstreffer en kreeg de beste kans van de eerste helft. Na doorkoppen van Wout Groeneveld kon Sam Tebbe met de bal richting het doel. Hij probeerde de meegelopen David Westerhof te bereiken, maar daar stak een verdediger een stokje voor. Daarna belandde een hard schot van Niels Wessels in het zijnet. Op slag van rust kwam Overwetering op 0-2. Een vrije trap die bijna tegen de zijlaan aan lag ging direct over keeper Visschedijk de verre hoek in. Een flinke tegenslag voor DTC, dat met een 0-2 achterstand de kleedkamer opzocht.

Vroeg in de tweede helft moesten beide teams met 10 man verder. Na een opstootje op het veld kregen twee spelers de rode kaart te zien en aan de kant van DTC mocht David Westerhof vroegtijdig douchen. De ruimtes op het veld werden logischerwijs een stuk groter en DTC creëerde weer een gevaarlijk moment. Wessels kreeg het niet voor elkaar om met rechts een schot te lossen, maar na een fraaie actie daarna kreeg hij de bal nog gevaarlijk voor. Hij vond echter geen medespeler voor het doel.

Ook de bezoekers lieten bij vlagen nog wel van zich horen, maar de ploeg uit Olst leek tevreden met de stand op het scorebord. Een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied vloog net voorlangs. Vijf minuten voor tijd besliste Overwetering de wedstrijd definitief. Na een aanval door het midden liet de aanvaller van de gasten Visschedijk kansloos in de afronding. Nadat de reguliere speeltijd was verstreken bracht Visschedijk tot twee keer toe nog goed redding en daarmee wist hij een grotere nederlaag te voorkomen.

Zo leed DTC alweer haar vijfde nederlaag op rij. In een wedstrijd met aan beide kanten weinig kansen, wist Overwetering er toch drie te maken. Mark Hesselink toonde zoals altijd veel inzet en was sterk in de duels. Hij werd ‘Man of the Match’. Volgende week wacht er voor DTC een verre uitwedstrijd. Het speelt op Sportpark ’t Huitinkveld in Winterswijk om 14:00 tegen FC Trias.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer