VZ&PC spoelt kater van gelijk spel weg

VZ&PC behaalde in het dubbel Speelweekend thuis in de Stamper niet het maximale resultaat en moest vrijdagavond tegen het Barneveldse DWK ook nog na een flinke voorsprong na 2 periodes 7-3 vrezen voor een nederlaag 10-12. Maar een halve minuut voor het einde wist het door K. Spit toch nog èèn punt veiligstellen 12-12. Toch voelde het als een verlies. 

Op zaterdag kwam ORCA uit Leeuwarden op bezoek. Het lukte de Vriezenveners in de heenwedstrijd al om de volle buit mee naar huis te nemen. De fysiek sterke Friese ploeg kon in de Stamper geen potten breken. VZ&PC nam van begin af aan de leiding: 3-1 na de eerste periode.

Met name de linkshandige spelers bij VZ&PC hadden een flink aandeel in de Vriezenveense score. Orca nam het risico om aan hun linkerflank de ruimte te laten waar B. Goos en M. Hof flink van profiteerden. De stand was na 2 periodes opgelopen naar 9-4.

Ook in de derde periode was er geen vuiltje aan de lucht en was er nog steeds een marge van 5 doelpunten: 13-8.
VZ&PC liet in de laatste de teugels enigszins vieren en bracht ook jeugdkeeper Aron Scherphof in het veld.
Uiteindelijk kwam er een dik verdiende 15-13 zege op het bord en werd de lichte kater van Vrijdagavond weggespoeld.
Aanstaande zaterdag speelt de ploeg een moeilijke wedstrijd in Bilthoven tegen Brandenburg. De ploeg komt uit de eerste klasse en destijds kwam het tot een gelijke stand in de Stamper: 9-9.
Setstanden 3-1  9-4  13-8  15-13.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer