BC Bousema/JBSCues.nl onderuit bij koploper SI Schoonmaak

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema/JBSCues.nl hebben in de strijd om een play off plaats een verdiende 6-2 nederlaag geleden tegen koploper SIS Schoonmaak.

Halverwege stond de wedstrijd in Uden nog in evenwicht. Frans van Schaik, die op het laatste moment de zieke Johan Loncelle verving, trof het niet dat Martien van der Spoel één van zijn beste partijen speelde. Halverwege stond het al 22-15 en na 21 beurten trok Van der Spoel met de stand 40-26 de partij naar zich toe,

De partij op de andere tafel tussen Raymund Swertz en Stefan Galla kende een grillig verloop. Galla nam het initiatief en had in het begin een 7-15 voorsprong. Drie beurten later waren de rollen omgekeerd en had de Noord-Limburger een 21-17 voorsprong. Ook in het tweede deel van de partij bleef hij scoren en had zelfs een 31-17 voorsprong. Galla regde nog eenmaal zijn rug en profiteerde van het stil vallen van zijn tegenstander en kroop steeds dichterbij. Bij de stand 38-36 produceerde hij een serie van vier caramboles en trok de partij over de streep.

Geen ritme
In het tweede deel had Martin Horn zich een betere come-back kunnen voorstellen. Tegen Eddy Merckx liep hij vanaf beurt drie constant achter de feiten aan en je kon duidelijk merken dat hij wedstrijd ritme miste na zijn voetbreuk. Merckx won na 25 beurten met 40-18.

Op de andere tafel was duidelijk ter zien dat Jeffrey Jorissen in een mindere fase zit. Tegen Raimond Burgman kon hij geen vuist maken, liet vaak mooie aanvang stoten achter en verloor verdiend in 32 beurten met 40-30.

Verlies terecht
“Ja dit is een bittere pil. Om nog mee te doen voor een play off plaats hadden we minimaal een remise moeten halen. Maar als je naar de vier partijen kijkt, dan hebben we vanmiddag verdiend verloren”, aldus een teleurgestelde captain Ronny Hazewinkel na afloop.

De spelers moeten snel de knop omzetten want vanaf donderdag spelen Jorissen, Loncelle, Salman en Van Schaik de kwartfinale voor de beker, tegenstander is Dallinga.com 2, en eventueel bij winst de halve en finale in Berlicum. Zondag 7 april staat dan ook nog thuis de competitiewedstrijd tegen Team Nachtwacht op het programma.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer